29 / 03 / 2024

45 milyon dolarlık dairenin lavaboları Afyon'dan!

45 milyon dolarlık dairenin lavaboları Afyon'dan!

Hollywood yıldızları ve ünlü mankenler, Türk hamamında yıkanmak için sıraya girdi. Ünlü isimlerin oturduğu New York'taki tarihi Walker Tower binasındaki banyolar, Türk hamamı şeklinde yapıldı...




Dünyaca ünlü isimlerin ve sosyetenin banyoları, Türk tasarımcı Şafak Çak'a emanet. Jennifer Lopez'den Paris Hilton'a, Kelly Rowland'dan Jay-Z'ye, Jessica Alba'ya dünyaca ünlü birçok starın evinde imzası olan Çak'a, sipariş yağıyor. Şafak Çak'ın Sting için tasarladığı Türk hamamı büyük beğeni toplayınca, ünlü isimler sıraya girdi. Çak, Sting'in de evinin olduğu New York'taki Walker Tower binasındaki toplam 50 dairenin banyolarını yapmak için kolları sıvadı. Türkiye'den götürülen mermerlerle tasarlanan banyolarda, Cameron Diaz, Naomi Campbell, Gisele Bündchen ve eşi Tom Brady gibi dünyaca ünlü starlar yıkanacak. 110 dairenin bulunduğu tarihi binanın girişinin de tasarımını yapan Çak, bazı dairelerin mutfaklarını, salonlarını ve teraslarını da dizayn ediyor.


Lavabolar Afyon'dan


Türkiye'den götürülen mermerlerle yapılan dairelerin her birinde 3-4 tane banyo olduğunu söyleyen Şafak Çak, ay sonunda banyoları teslim edeceğini belirtti. Tüm dairelerde 4 bin metrekare Türk mermeri kullandığını kaydeden Çak, "Tüm lavabolar Afyon mermeri ve banyolardaki taşlar Muğla beyaz mermeri. Lobide ise Burdur mermeri kullandım" dedi.


Bir dairenin fiyatı 45 milyon dolar


Ünlü tasarımcı Şafak Çak, 1931 senesinde yapılan Walker Tower binasının, ses geçirmezlik özelliği ve partilere uygunluğu nedeniyle ünlülerin büyük ilgisini gördüğünü söyledi. Türkiye'den de birçok işadamı ve sanatçının bu binadan daire almak için görüşme halinde olduğunu belirten Çak, "Şu an yüzde 75'i satılmış durumda olan binada, daire fiyatları 10 milyon dolarla 45 milyon dolar arasında değişiyor" diye konuştu.


Özlem Kamer Tercanlı/Takvim


Geri Dön