16 / 04 / 2024

5. Levent'te iletim sistemini Torunlar dönüştürüyor!

5. Levent'te iletim sistemini Torunlar dönüştürüyor!

TORUNLAR GYO ve KİPTAŞ iş- özel sektör tarafından gerçekleşbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları TEİAŞ ile Torunlar GYO arasında yapılan sözleşme ile dönüştürülecek.



TORUNLAR GYO ve KİPTAŞ iş- özel sektör tarafından gerçekleşbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları TEİAŞ ile Torunlar GYO arasında yapılan sözleşme ile dönüştürülecek. Proje alanından geçen farklı büyüklüklerdeki 4 farklı yüksek gerilim hattının büyük bir bölümü yer altına alınırken, bir bölümünün de yeri değiştirilecek. 7 kilometrelik bir alanı kapsayan dönüşüm projesi için özel üretilen 55 bin metrelik kablo kullanılacak. 80 milyon TLlik ek yatırım ile hayata geçirilen proje, bugüne kadar tirilen en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi olacak. 


6 AYDA TAMAMLANACAK 

Projeyle ilgili bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. 6 ay sonra istanbul daha güvenli bir şebekeye kavuşacak" dedi. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise "Elektrik iletim dönüşüm projesi yalnızca 5. Levent arazisini değil hattın geçtiği tüm semtleri ilgilendiren bir çevre projesidir" diye konuştu. 


Akşam 



Geri Dön