28 / 03 / 2024

5. Uluslararası İç Mimarlık Sempozyumu 3-6 Mayıs'ta!

5. Uluslararası İç Mimarlık Sempozyumu 3-6 Mayıs'ta!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesi için bölgede çalışmalarını sürdüren Fikirtepe Platformu’nun elmas sponsorluğu ile 5. Uluslararası İç Mimarlık Sempozyumu’nu düzenliyor.



3-6 Mayıs 2016 tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası İç Mimarlık Sempozyumu’nda “Mekan Tasarımında Yenilikçi Yaklaşımlar” konsepti ile yenilikçi bilgi ve fikir üretimiyle katkı sağlayacak bildiriler, fikirler ve projeler paylaşılacak.

5. Uluslararası İç Mimarlık Sempozyumu’nun açılışı, 3 Mayıs 2016 Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu ve Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Durbakayım’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

Sempozyum ana teması çerçevesinde mekan tasarımına yenilikçilik penceresinden bakarak, değişik konuları ele alan ve bilim kurulu tarafından özenle seçilen bildiriler, dört gün boyunca izleyicilere sunulacak. Konuşmacılar arasında dünya ölçeğinde kabul görmüş olan ünlü isimler Joachim Sauter, Marcos Cruz, Sascha Peters, Mustafa Toner, Özlem Yan Devrim ve Hasan Mingü bulunuyor.

 

Dört gün boyunca eğitimden tasarım teorisine, sosyal medya ve mekan ilişkisinden gelenek ve gelecek ikilemesine, mobilya tasarımından teknolojiye, tasarımda kentsel bakış açılarının iç mekana yansımasından çeşitli workshop çalışmalarındaki anlayışların irdelenmesine kadar pek çok başlık altında oturumlar gerçekleşecek.



Haber Evrensel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


MİMAR Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü tarafından 3-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen sempozyumda dünyaca ünlü iç mimarlar bir araya geldi. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen tasarımcıları ve iç mimarları, mekan tasarımında yenilikçi yaklaşımlar konusunu ele aldı. Sempozyum bu yıl ilk kez uluslararası boyutta M.S.G.S.U Fındıklı Kampüsünde gerçekleştirildi. Sempozyum iç mimariye ve tasarıma ilgisi olan tüm ziyaretçilere kapılarını dört gün boyunca ücretsiz olarak açacak. Fikirtepe Platformunun desteğiyle düzenlenen ve 3-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında dört gün sürecek sempozyumda Türkiye'den Hasan Mingü, Seyhan Ozdemir & Sefer Çağlar, Özlem Yan Devrim, Mustafa Toner, Sinan Kafadar, Cem Sorguç gibi iç mimarlar katılırken, yabancı davetliler arasında ise değişik fikir ve tasarımlarla iç mimaride önemli projeler üreten Mark Philips, Tim Power, Dr. Sacha Peters, Marcus Cruz ve Joachim Sauter yer alacak.


Evrensel


Geri Dön