18 / 04 / 2024

5. Yapı ve İş Makineleri fuarı açıldı!

 5. Yapı ve İş Makineleri fuarı açıldı!

Van'da "5. Yapı ve İş Makineleri" ile "1. Belediye İhtiyaçları ve Kent Mobilyaları" fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuara 9'u yurt dışından olmak üzere toplam 74 firma katılıyor.




 Van'da "5. Yapı ve İş Makineleri" ile "1. Belediye İhtiyaçları ve Kent Mobilyaları" fuarı törenle açıldı.


Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Ajans Asya Fuarcılık işbirliğiyle Tuşba Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen "5. Yapı ve İş Makineleri" ile "1. Belediye İhtiyaçları ve Kent Mobilyaları" fuarına 9'u yurt dışından 74 firma katıldı.


Fuarın açılışına katılan Vali Vekili Ramazan Kurtyemez, yaptığı konuşmada, herkesin dilek ve temennisinin Van'ın olduğu yerden daha yükseğe, ileriye gitmesi olduğunu belirtti.


Kısa süre önce hizmete giren fuar ve kongre merkezinin kente ve bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kurtyemez, Van'ın, bölgede ve Türkiye'de yükselen bir değer olduğunu söyledi.


Fuara yurt dışından da firmaların katıldığını vurgulayan Kurtyemez, "Van'ın bölgemizde bir numaralı il olacağına ve Türkiye'nin sayılı ilerinden olacağına inancım tamdır" dedi.


Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban da ortaklaşa yapılan çalışmaların sonuçlarının da güzel olduğuna değinerek, şöyle konuştu:


"Her renkten, her dilden, inançtan ve dinden bir şeyler yapabilirsek esas başarıyı yakalarız. Kentimiz, Van'ımız bunu başarıyor. Bunu başardığı için rengiyle, coğrafyasıyla daha güzel. Van'a doğunun Paris'i diyorlar. Van'ımızı Paris yapan şey, esasen yaşayan insanlarımız. Paris kafasıyla düşünüyor oluşu, yani Vanlılar Paris aklıyla, Paris mantığıyla düşünüyorlar. Bu açıdan renkleri güzel, tonları güzel, yaptıkları işler de güzel. Bu güzel işlere emek veren, çaba sarf eden, kafa yoran herkesi minnetle ve saygıyla selamlıyorum." 


Avrupa Birliği Küçük ve Orta Ölçekli Girişimciler Birliği (UNICORN) Başkanı Jerzy Samborski de bölgedeki girişimcilerle tanışmaktan mutluluk duyduğunu bildirerek, fuarın, tahmin ettiğinden güzel bir organizasyon olduğunu dile getirdi.


"Bu fuarın, Asya ve Avrupa ülkeleri arasında köprü görevi görecek bir fuar olacağını düşünüyorum" diyen Samborski, bu konuda her zaman destek olmaya hazır olduklarını söyledi.


Van'ın ve fuarın tanıtımını ülkesinde ve gittiği her yerde yapacağına işaret eden Samborski, fuarın açılışı için emek veren kuruluşlara teşekkür etti.


Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Kurtyemez, Çoban ve Samborski, katılımcılarla standları gezerek firma temsilcilerinden bilgi aldı.


Açılışa Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, Van OSB Başkanı Necmettin Çok, İran'ın Urmiye şehri Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Samet Pursoltani, kamu, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


AA


Geri Dön