24 / 04 / 2024

5 yıldızlı otelleri yıkmayan Kaymakam'a dava

5 yıldızlı otelleri yıkmayan Kaymakam'a dava

Antalya'da Kemer İlçesi Göynük Beldesi'nde, 16 otelin sahil bandını işgal etmesine göz yumduğu, mahkeme kararlarına rağmen yıkmadığı gerekçesiyle Kaymakam Adem Yılmaz hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı



Ersan Yurdaer ve Hüsnü Ünal adlı vatandaşlar ile Göynük Beldesi Kent Konseyi üyeleri, topladıkları 302 imzalı dilekçe ile 2 Haziran 2006 günü Kemer Kaymakamlığı'na başvurdu. Dilekçede, aralarında 5 yıldızlı tatil köylerinin de bulunduğu 16 otelin işgal ettiği Göynük sahil bandının temizlenerek halkın kullanımına açılması istendi. Kaymakamlık, sahil bandındaki otel ve tatil köylerinin işgalini önleyemediği gibi, işgal edilen yerlerin yıkımını da gerçekleştiremedi.

Kaymakamlığın taleplerini yerine getirmemesi üzerine Ersan Yurdaer ve Hüsnü Ünal, Antalya 2'nci Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, 16 otel ve tatil köyünün sahilde işgaline son verilerek, derhal kaldırılması kararını verdi. Mahkemenin Kaymakamlığa gönderdiği yazıda da, bu işlemin ivedilikle yapılması istendi, ancak yine sonuç alınamadı. Bunun üzerine mahkeme kararını uygulamadığı öne sürülen Kaymakam Yılmaz için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Antalya Valisi Aladdin Yüksel, Kaymakam Adem Yılmaz için soruşturma izni vermedi. Bu arada Kaymakam Yılmaz, İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Ordu Vali Yardımcılığı'na atandı.

Hukuk mücadelesini sürdüren Ersan Yurdaer, Hüsnü Ünal ile Göynük Kent Konseyi, Antalya Valisi Yüksel'in bu kararının haksız olduğunu belirterek, Bölge İdare Mahkemesi'ne Kaymakam Yılmaz için `Soruşturma izni verilmemesi' kararının kaldırılmasını talep etti. Bölge İdare Mahkemesi, belgeleri ve soruşturma dosyasını inceledikten sonra talebi yerinde görüp, Vali Yüksel'in soruşturma izni vermeme kararını yok sayıp, eski Kemer Kaymakamı'nın yargılanmasına karar verdi. Bölge İdare Mahkemesi dosyayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Başsavcı Yardımcısı İsmet Tarhan, Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz hakkında TCK'nın 257'nci maddesi gereğince `Görevi kötüye kullanma' suçlaması ile Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Başsavcı Yardımcısı Tarhan, Adem Yılmaz'a 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini ve tüm kamu görevlerinden men edilmesini istedi.

`Görevini kötüye kullanmıştır'

İddianamede, "Kaymakam, devlet zabıtası imkanından faydalanmak suretiyle izinsiz yapıları yıkılabilirdi. 06 Ekim 2004 ile 19 Kasım 2007 tarihleri arasında Kemer Kaymakamı olarak görev yapan Ordu Vali Yardımcısı Yılmaz bunu yapmayarak, kıyı bandını temizlemeyip, yargı kararını yerine getirmediğinden görevini kötüye kullanmıştır" ifadesine yer verildi. Dava, önümüzdeki aylarda görülmeye başlanacak.

Hürriyet


Geri Dön