25 / 04 / 2024

52 milyon dolara Eston İnşaat'ın yeni sahibi PLT inşaat oldu!

52 milyon dolara Eston İnşaat'ın yeni sahibi PLT inşaat oldu!

PLT İnşaat, Zeytinoğlu Yatırım Holding tarafından TMSF'ye devredilen Eston İnşaat'ı 52 milyon dolara satın alıyor. PLT İnşaat Başkan Yardımcısı Celaleddin Polat, "Eston'un yükümlülükleri bu rakama dahil" dedi



TMSF ile el sıkışan PLT İnşaat, devir işlemi için Rekabet Kurumuna başvurdu. Yöneti etkindi TMSF, ilk kez, el koyduğu bir şirketin patronunu Eston'da icra kurulu toplantılarına dahil etmiş ve kararların birlikte alınması sağlanmıştı. imzaladık"  dedi. Eston'un  finansal sıkıntılarının farkında olduklarını ve bu tabloyu değiştirmek istediklerini kaydeden Polat, "Eston'un marka değerini biliyoruz ve yükümlülüklerini yerine getirerek yeni projeler yapmak istiyoruz. Rekabet Kurumu'nun kararını en geç ağustos sonunda vermesini bekliyoruz" diye konuştu. 


Ağırlıklı olarak yol ve altyapı projeleri üstlenen Polat Yol Yapı'nın iştiraki PLT İnşaatın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celaleddin Polat, konut yatırımları gerçekleştirmek için bu adımı attıklarını belirtti. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Polat, "Eston'un piyasa yükümlülükleri dahil, TMSF ile toplam 52 milyon dolarlık hisse devir sözleşmesi Şirketlerini kendi rızasıyla TMSF'ye devretti Esbank'ın eski patronu Yavuz Zeytinoğlu'nun kurduğu Eston inşaat; Zeytinoğlu Yatırım Holding, Eston Yapı, Es Finansal Kiralama, Essu Arıtma Tesisleri ile birlikte Zeytinoğlu'nun 600 milyon dolarlık borcuna karşılık kendi rızasıyla TMSF'ye devredilmişti. Daha önce Doğa Yatırım ve Demtaş Grubu da Eston Yapı'ya talip olmuştu. 


Konut sektöründe çok aktif olmadıklarını belirten Celaleddin Polat, "Daha önce birkaç işimiz oldu. Şu an Kuzey Irak'ta devam eden bir yatırımımız da var. Fas'tan Azerbaycan'a yurtiçi ve yurtdışında altyapı ve yol işlerimiz var" dedi. 


Karadeniz sahil yolunun çeşitli kısımları dahil pek çok yol inşaatı üstlenen şirketin Uğur HES Enerji Üretim AŞ, Eris Maden Endüstri Sanayi, Polat Elektrik Üretim, Üner Enerji Elektrik, Erzurum RES Enerji Üretim isimli enerji şirketleri de mevcut. Polat Sigorta Acenteliği ve Polat Otomotiv de şirketin iştirakleri arasında. 


Habertürk


Geri Dön