19 / 04 / 2024

6 aylık kira sözleşmesi olur mu?

6 aylık kira sözleşmesi olur mu?

Ev ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, Peki, 6 aylık kira sözleşmesi olur mu? 6 aylık kira sözleşmesi nasıl yapılır?



6 aylık kira sözleşmesi olur mu?

Ev ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme esasları ile tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Kanunen sözleşme; Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme şeklinde tanımlanıyor.


Peki, 6 aylık kira sözleşmesi olur mu? 6 aylık kira sözleşmesi yapılır mı?


Borçlar Kanunu kapsamında kira sözleşmeleri için herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Ayrıca, sözleşme imzalama zorunluluğu da bulunmuyor. Ancak sözleşme imzalanmaması halinde taraflar bazı hak kayıpları yaşayabiliyor.


Bu gibi sorunlar yaşanmaması adına sözleşmenin imzalanması hatta noterde düzenlenmesi faydalı oluyor.



Kira sözleşmesi haklı nedenle feshi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön