26 / 04 / 2024

6 bin işadamı Tarihi Yarımada için bir araya geldi!

6 bin işadamı Tarihi Yarımada için bir araya geldi!

Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa başta olmak üzere 22 dernek bir araya gelerek 'Tarihi Yanmada Girişimci işadamları Derneği'ni kurdu. 6 bin işadamı bölgenin sorunlarını çözecek.



22 dernek çatısı altında faaliyet gösteren 6 bin iş adamı Tarihi Yarımada Girişimci İşadamları Derneği (TAYGİAD) çatısı altında bir araya geldi. Derneğin başkanlığına Mahmutpaşa İşadamları Derneği olan Yusuf Yetişgin seçildi. Derneğin ilk yaptığı kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TAYGİAD Başkanı Yetişgin, 16 milyon metrekareden oluşan kentsel sit alanına sahip, ilim yuvası bir sosyal merkez olan İstanbul'a değer katmak amacıyla derneğin kurulduğunu söyledi. 



GECE HAYATI YAYILACAK 

Tarihi Yarımada'nın sosyal sorunlarının çözümüne yönelik yapılan çalışmaların hızlandıırlacağmı dile getiren Yetişgin. sözlerine şöyle devam etli: "Bu bölgeyi tanıtmak için çeşitli festivaller yapacağız. Bölgedeki yabancı nüfusun ve işportacıların sorunlarına çözüm üreteceğiz. Beyoğlu ve Kumkapı ile sınırlı olan gece hayatını Tahtakale, Sirkeci ve Sultanhamam'a da taşımak için öıı ayak olacağız." Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver de Roma. Bizans ve Osmanlı gibi dünyaya uzun süre hükmetmiş 3 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul'un aynı zamanda ticaretin de önemli başkentleri arasında yer aldığına dikkat çekti. 



Akşam



Geri Dön