18 / 04 / 2024

6. Konut Konferansı “Konutun Gücü Adına!” başlığıyla gerçekleşti!

6. Konut Konferansı “Konutun Gücü Adına!” başlığıyla gerçekleşti!

“Konutun Gücü Adına!” başlığıyla gerçekleştirilen Konut Konferansı’nda konuşan Artu Mimarlık kurucu ortağı Murat Artu, günümüzde konutun yaşamak için değil kar elde etmek için alındığını savundu.



Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen 6. Konut Konferansı bu yıl “Konutun Gücü Adına!” başlığıyla gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Artu Mimarlık Kurucu Ortağı Murat Artu, konutun artık yaşamak için yapılan bir obje olmaktan çıkıp alınıp satılan ticari bir nesneye dönüştüğünü söyledi. 


Dünya



Haber Şok Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


YAPI, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının temsilcilerinin bir araya geldiği "6, konut Konferansı " gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Tolga Türkanık, İstanbul'da ev için metrekare başına harcanan paranın 2 bin 60 lira olduğunu belirtirken "Vatandaşlar aldığı evin borcunu ödemek için tiyatro, sinema ve tatil gibi ihtiyaçlarını sürekli erteliyor, evden işe, işten eve gidip gelerek adeta robotlaşıyor. Bu rakam Türkiye genelinde 1690 lira civarında" dedi. 


Şok



Haber PR ajansından şu şekilde yayınlandı;


Yapı Endüstri merkezi tarafından düzenlenen Konut Konferansı, Türkiye’de; yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 6. kez gerçekleşen Konut Konferansı, 24 Kasım 2015 Salı günü Yapı Endüstri Merkezi’nde düzenlendi. Sektörün gelenekselleşen buluşmasında, inşaat sektörünün yapı taşı olan "konut" meselesi farklı coğrafya ve perspektifler çerçevesinde konuşmacılar tarafından değerlendirildi. Dünyaca ünlü konuşmacı ve uzmanların AKG Gazbeton’un da aralarında olduğu sponsorların desteğiyle bir araya getirildiği konferansta, konutun sektördeki gücünü; mimarlık, tasarım, malzeme, finans, geliştirme, mühendislik, içmimarlık, planlama ve akademi disiplinlerinden yetkili uzman isimler kendi perspektiflerinden sundu.


AKG Gazbeton Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç de “Sayende Kendimi Hafiflemiş Hissediyorum” başlıklı konuşmasında modern çağın yapı malzemesi gazbeton kullanımının önemine değinerek paydaşlarının yükünü nasıl hafiflettiklerini anlattı: “Şantiyede, projede, uygulamada, tasarımda, yaşamınızda… siz nerede iseniz biz sizin yükünüzü hafifletiyoruz. İnşaata başlamadan önce, binaya binen yükleri, kullanılacak donatıyı, demir-çelik vb. tüm malzemeleri hesapladığımızda, eğer AKG Gazbeton ürünlerini tercih ettiyseniz, “temel maliyetlerinde” % 22’ye varan maliyet avantajı sağlıyoruz. Ürünlerimizi tercih edenler, betonarme maliyetlerinde de % 8 maliyet avantajı sağlıyorlar. Bina bittiğinde de bizim ürünlerimizi tercih edenler, bir yılda, ısıtma ve soğutma için harcadıkları paradan da önemli oranda tasarruf ediyorlar. Maliyetin yanı sıra en önemli konu ise “Deprem”. Deprem Güvenliğini sağlama noktasında, çok katlı binalarda gazbetonun en hafif ve en güvenli yapı malzemesi olduğu, standartlarla ve yapılan araştırmalarla yapı sektörü tarafından biliniyor. Aynı bakış açısıyla, yenilenmekte olan yeni nesil deprem yönetmeliğinde, “gazbeton yığma yapılar” da artık yerini almaya hazır. Özellikle kamu binalarında, deprem kuşağında olan ülkemizde ve belli bölgelerimizde, devlet tarafından kabul gören, yönetmeliğe giren, yapı malzemesi olmak gazbetonun ülkemizde ne denli kabul gördüğünün bir ispatıdır. Deprem nedeniyle benzer acıları tekrar yaşamamak için özellikle ‘kentsel dönüşüm projeleri’ni de fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde deprem açısından riskli olarak değerlendirilen 6.5 milyon konutun dönüşümü gerçekleşecek. Yalıtımlı, hafif, sağlam, yangın emniyetli, deprem güvenliğinin ön planda olduğu yapıların tasarlandığı projeler geliştirilmeli.”



Geri Dön