25 / 04 / 2024

6 maddede site emlak değer artışı!

6 maddede site emlak değer artışı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site emlak değer artışı " konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...



1-) Sitelerin öncül emlak değerini;  konumu, imalatçı firmanın marka referansı, pazarlama ve satış ekibinin becerisi belirler. 


2-) Sürdürülebilir emlak değeri ise , konumun çeşitli resmi yatırım ve politikalarla revizyonu, imalatçı firmanın tamamlan satış sonrası marka gücü, pazarlama ve satış ekibinin görevini o projede tamamlaması hatta ülke ekonomisinde yatırım araçlarının ve tercihlerinin değişmesi, yakın bölgede yeni projeler üretilmesine rağmen kat malikler birliğinin çabasıdır, yani daimi site yönetiminin işbilirliğidir, iş bilenlerle yol alabilirliğidir.


3-) Sitenin yönetim ve hizmet  politikası, kiracı portföyü ve kira fiyatlarının seviyesi nakış nakış ya site emlak değerinin ivmesini devam ettirir ya ortalama bir hızda sürdürülmesini sağlar ya da yalnızca enflasyona ve insanımızın gayrimenkul yatırımına düşkünlüğünün paralelliğine kalır.


4-) Site yönetimleri ticari kaygısız dernekler, öğrencilerle birlikte değişecek okul aile birlikleri,finans yönetiminin öne çıktığı şirketler vb. organizasyonlar  gibi yönetilmez. Bu tip yönetim tarzları zamanla taraflar, muhalifler vurdumduymaz malikler veya aşırı hırsa kapılmış yönetim kurulları, denetimi matematiksel rakamlardan ibaret sanan deneticiler ortaya çıkarır.


5-) Oysa, Site Yönetiminin amacı sürdürülebilir sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırmaktır. Aslında, site yönetimi mülk / emlak yönetimidir.


6-) Site yönetimi, aidat toplamaktan ibaret değildir, asıl olan  sürdürülebilir emlak değeri oluşturacak politikalar üretmek ve bunları hayata geçirmektir.


www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 



Geri Dön