25 / 04 / 2024

7. Gelişen Kentler Zirvesi için son 2 gün!

 7. Gelişen Kentler Zirvesi için son 2 gün!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen 7. Gelişen Kentler Zirvesi 6-7 Mayıs tarihlerinde Balıkesir’de yapılacak. Zirvede iki gün boyunca kentteki yatırım fırsatları masaya yatırılacak.



Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen 7. Gelişen Kentler Zirvesi 6-7 Mayıs tarihlerinde Balıkesir’de yapılacak. GYODER ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen, Milliyet ve Vatan gazetelerinin basın sponsoru olduğu zirvede iki gün boyunca kentteki yatırım fırsatları masaya yatırılacak.


Yatırım potansiyeli

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentin bir çok sektörde yatırım fırsatı yaratma potansiyeli olduğunu belirterek, “Balıkesir’in Ege ve Marmara Denizi’ne kıyısının olması fırsatları çeşitlendiriyor. Lojistik, turizm, yenilenebilir enerji, gayrimenkul gibi farklı alanlarda birçok proje yaptık. Ülke ölçeğinde de alınan gelişme politikaları bize yol gösterici oldu. Gelişen Kentler Zirvesi’nde elbette yatırım fırsatlarına değineceğiz” diye konuştu. İl genelinde hazırladıkları 62 proje olduğunu vurgulayan Uğur, gayrimenkul ile ilgili tüm bu projelerin fırsatlarını zirvede konuşmak istediklerini belirtti.

Program dahilinde Edremit Körfezi’ni görme imkanı bulacak olan yatırımcılar ile turizm yatırım olanaklarını da konuşacaklarını ifade eden Uğur, şunları söyledi:

“Ayvalık’ta yer alan 45 milyon dolar yatırım maliyetine sahip Cunda Köprüsü ile körfezde yer alan 850 adet yat bağlama kapasitesi ve 120 milyon dolar yatırım maliyeti olan marina projelerini ön planda tutmayı hedefliyoruz. Marmara ve Ege Bölgesi’nin kalbinde yer alan kentimizin tüm güzelliklerini ve yatırım olanaklarını gayrimenkul sektörünün aktörleriyle buluşturmak istiyoruz”


‘Parlayan yıldız’

GYODER Başkanı Aziz Torun da Balıkesir’in Marmara Bölgesi’nin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Balıkesir’i sektör temsilcileri ve yatırımcılar ile buluşturacağız. Zirvede Balıkesir’in ve Güney Marmara Bölgesi’nin potansiyelini ve geleceğini kentsel dönüşümden finansa, turizmden enerjiye tüm detaylarıyla ele alacağız. Balıkesir ve Çanakkale’yi kapsayan Güney Marmara projesi ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimi açışından büyük bir potansiyel barındırıyor. Bursa ili ve Ege Bölgesi’nin arasında yer alan Güney Marmara Bölgesi bütünsel bir gelişme sürecine girmiş, büyük projelerle gelişime ilişkin çalışmalara başlanmıştır.”


Milliyet


Geri Dön