19 / 04 / 2024

'7 Kocalı Hürmüz'e 7 dönümlük stüdyo kuruldu

'7 Kocalı Hürmüz'e 7 dönümlük stüdyo kuruldu

40 yıldır tamamı stüdyoda çekilen ilk Türk filmi olan "7 Kocalı Hürmüz" için İstanbul Maslak'ta 7 bin metrekare büyüklüğünde dev bir stüdyo kuruldu



Sadık Şendil'in tiyatro eseri "7 Kocalı Hürmüz" sinema filmi oluyor. Ezel Akay'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde rol alan Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Memet Ali Alabora ve Erkan Can ilginç kostümleriyle dikkat çekiyor. Projenin sahibi olan ve eser haklarını satın alarak yapımcıya sunan Nurgül Yeşilçay, sinemada sadece oyuncu olarak değil, yapımcı ve eser sahibi olarak da emin adımlarla ilerliyor. "7 Kocalı Hürmüz"de, 1800'lü yılların sonlarında İstanbul'daki Taşkasap Mahallesi'nde aşk ve para eksenindeki kadın-erkek ilişkileri, ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını 6 kocaya paylaştıran Hürmüz'ün ekseninde anlatıyor. Çekimleri 28 Temmuz'da başlayan film, üç hafta içinde tamamlanacak. İstanbul Maslak'ta "Eski İstanbul Mahallesi" "Konak" ve "Hamam"ın inşa edildiği 7 bin metrekarelik dev bir çekim stüdyosu kuruldu. Film 40 yıldır tamamı stüdyoda çekilen ilk yapım olma özelliğini taşıyor.

15 GÜN ÖZEL KAMPA GİRDİLER
Filmi müzikli ve gerçeküstü bir komedi olarak tanımlayan yönetmen Ezel Akay "Filmde sadece kalabalık kadınlar topluluğunun oynadığı üç büyük sahne; diyalogları, şarkıları ve danslarıyla birer mini müzikal haline geldi" dedi. Akay, tüm oyuncularla dekora ve hikâyenin ruhuna uyum sağlanabilmesi için 15 gün özel çalışma yaptıklarını belirtti.

HÜRMÜZ'ÜN KOCALARI
Mehmet Ali Alabora : Doktor Hüsrev
Sarp Apak: Fişek Ömer
Cengiz Küçükayvaz: Berber Hasan
Erkan Can: Hızır Reis
Öner Erkan: Hallaç Rüstem
Ezel Akay: Redif Çavuş
Cem Karakaya: Bekçi Memo

Özlem ESMERGÜL/Sabah


Geri Dön