28 / 03 / 2024

7 maddede site sakinlerinin güvenlik beklentisi!

7 maddede site sakinlerinin güvenlik beklentisi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede sitelerde sakinlerin güvenlik beklentisi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Site yönetimlerinin temel varlık nedeni, maksadı site sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırıcı bir tarzda daha güvenli, daha temiz, daha bakımlı , site sakinlerinin kendini özel hissedebileceği sürdürülebilir bir yaşam atmosferi oluşturma ve bunu muhafaza edip geliştirmektir.


Sonuçta, bu maksat site sakinleri beklentisinden ortaya çıkmıştır. Beklentilerden en önemlisi de “güvenlik hissi”-dir.


1.Site güvenliğinden, kanuni olarak resmi merciler; idari olarak site müdürlüğü, sosyal olarak site sakinleri beklenti içindedir.


2.Resmi merciler; mevzuata uygun uygulama, site yönetimi idari beceriler , sakinler ise güvenlik hissi beklentisi içindedir.


3.Herkes kurallar olsun ister ama , bu isteklilerden çok azı kurallara uyar.


4.Yüzlerce bağımsız bölümün, binlerce sakinin ikamet ve o kadar da misafirin gelip-gittiği bir alanda güvenlik uygulamalarından memnuniyet de şikayet de olacaktır.


5.Önemli olan site güvenlik uygulamalarının azami mevzuatsal uygunluğunun yanında , verimli-etkin bir idari yapı ile asgari sınırlayıcı kurallar içinde opera edilmesidir.


6.Bu imkanı ve ortamı site güvenlik birimine sağlayacak olan , site müdürü üzerinden site yönetimidir.


7.Site yönetimi zorlaştırıcı değil düzenleyici güvenlik kuralları koymalı, bu kurallardan site sakinlerini haberdar etmelidir. 


Sıkça sorulan soruları (SSS) asgariye indirecek bilgilendirmenin yanında sıkça yapılan hataları (SYH) da ortadan kaldıracak eğitim ve departmanlar arası organizasyonu maksada uygun, sahada uygulanabilir şekilde düzenlemek site müdürünün görevidir.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERIDANISMANICV.pdf 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Site yönetimlerinin dört yapısalı!


Geri Dön