19 / 03 / 2024

8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı'nda sektörün geleceği konuşuldu!

8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı'nda sektörün geleceği konuşuldu!

8.GAYRİMENKUL VE YAZLIK EVLER FUARI ve eş zamanlı düzenlenen ARAP-TÜRK GAYRİMENKUL ZİRVESİ, 19-20 Nisan 2014 ( Cumartesi-Pazar ) tarihleri arasında, İstanbul Hilton Convention Center’da düzenlendi.



Türkiye’nin tek satış odaklı, alıcı-satıcı ve yatırımcıyı buluşturan fuara 40 firma katıldı.


19 Nisan 2014, Cumartesi günü, CNN Türk Ekonomi editörü Cem Seymen’in moderatörlüğünde gerçekleşen ARAP-TÜRK GAYRİMENKUL ZİRVESİ’ ne sektörün önemli temsilcileri ve yabancı konuklar katıldı.

Zirvede “Gayrimenkul Sektörüne Yabancı Yatırımcının Bakışı”, “Yabancılara Satışta Politika, Strateji ve Yatırım Kriterleri” ve “Yabancılara Satışlarda Güven Analizi” ,”Oyunun Yeni Kuralları ile Sürdürülebilirlik” konuları ele alındı.


Türkiye Gayrimenkul Sektörünün önemli isimleri zirveye konuşmacı olarak katıldılar.

Ahmet Bayer (Club Flipper Yön. Krl.Bşk.),Matthew WARNER (ASTAŞ Holding, İş Geliştirme Koordinatörü), Şeyh Mohammed Fadayıl (Fadayıl Grp. Bşk.), Abdulkarim Al Sharafany (Irak Başbakanlık Yatırım Dairesi Başk.), Hasan Rahvalı (Ağaoğlu Grup Ceo’su),  Alpay Çepni (Aydınlı Grp. Gn. Md. Yard.), Uğur Dumankaya’ nın  (Dumankaya Yön. Krl. Bşk.) konuşmalarıyla gerçekleşen zirveyi, Körfez Ülkeleri Katar, Kuveyt, Bahreyn, Abu Dhabi, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan , Dubai  olmak üzere Azerbaycan, Fas, Mısır, İran ve Irak’tan gelen heyetler izledi.


Club Flipper Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayer  konuşmasında yabancı yatırımcının İstanbul’a olan  ilgisine değindi.

“2013’te İstanbul en çok ziyaret edilmek istenen şehir seçilmiş. İstanbul’a en büyük yatırımı Turizm sektörü sağlıyor. Son yıllarda inşaat sektörüne olan ilgi de yeni bir yatırım alanı olarak dikkat çekiyor.


Şeyh Mohammed Fadayıl, öncelikle Türk firmalarıyla ortak projelerde çalışmak istediklerini dile getirdi. Tecrübenin öneminden bahsederek Arap Dünyası ve Türkiye’nin 600 yıllık geçmişinin sağladığı birikimden faydalanmak istediklerine değinerek,  “Aramızda tarihi bir bağ var. Yemen’deki bazı ailelerin kökleri Türklere dayanıyor, kültürel yakınlık ve kökler nedeniyle ortak projelerde çalışılmasını tercih ediyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Abdulkarim Al Sharafany  ise, “Coğrafi ve kültürel olarak birbirimize yakın ülkeleriz” diyerek, tüm konukları Musul’a davet etti. 


Hasan Rahvalı, Ağaoğlu Grup olarak bütün yurtdışı fuarlarına katıldıklarını belirtti. “Bu katılımlar yalnızca satış için değil, tanışmak ve network bizim için öncelikli” diyerek, Türkiye’nin yurtdışında daha iyi temsil edilmesinin önemini dile getirdi.


Aydınlı Grup adına söz alan Alpay Çepni konuşmasında, İstanbul’un muhteşem bir enerjisinin olduğunu ve bundan faydalanmak gerektiğini söyledi. Yeme, içme sektörünün gelişmesiyle paralel olarak büyüyen turizm sektörünün, yabancı dilin yaygınlaşması ve trafik sorununun çözümlenmesiyle beraber İstanbul’a daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti. Yanlış fiyat skalasına da dikkat çeken Çepni, özellikle Dubai örneğini vererek, “Denizlerimizi kullanmalıyız, kıyı şeridinden faydalanmalıyız. Dubai kıyı şeridi üretmiş, biz varolan kaynaklarımızı kullanamıyoruz.” dedi.


JNR Fuarcılık, son yıllarda özellikle Körfez Bölgesi’nden ülkemize yönelik yatırım taleplerinde büyük bir artış gözlenmesi ve paralelinde gayrimenkul alımlarında da bölgenin artan ilgisi etkinliğin çıkış noktası olarak belirtiliyor. 



Geri Dön