29 / 03 / 2024

8. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması için son günler!

8. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması için son günler!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, 8. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda genç yeteneklerini arıyor. Yarışmaya katılacaklar için son başvuru tarihi 20 Temmuz 2012 Cuma



Yetenekli gençler, tasarımlarını beğendirmek için kıyasıya birbirleri ile yarışacak. MOSDER üyesi firmalar, dereceye giren tasarımları satın alıp koleksiyonlarına ekleyebilecek. Yarışmaya katılacaklar için son başvuru tarihi 20 Temmuz 2012 Cuma...


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin bu yıl 8. sini düzenlendiği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması, genç yeteneklerini arıyor.  Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin; Ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarışacak.


Yarışmaya; Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Mobilya & Dekorasyon bölümlerinden 2. , 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri katılabilecek. Yarışmaya katılan öğrencilerin; yarışma başvuru tarihinden 6 ay öncesine kadar, üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Mobilya & Dekorasyon bölüm öğrencisi olduklarını belgelemeleri gerekiyor.


Gençlerin Birbirleri İle Rekabet Edecekleri 5 Kategori 


Gençlerin birbirleri ile rekabet edecekleri yarışma kategorileri ise şu şekilde sıralanıyor; Oturma - dinlenme ( Oturma grubu, koltuk, kanepe, dinlenme kanepeleri vb.), Depolama, koruma, düzenleme ( Yemek odasında bulunan mobilyalar) Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi ( Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.) Uyuma ( Yatak odasında bulunan mobilyalar) Genç mobilya ( Genç odasında bulunan mobilyalar), Engelliler için Ev Mobilyası Kategorisi. 


Yarışma 20 Temmuz’da son buluyor


Katılımcılar yarışmaya MOSDER web sayfasından temin edecekleri "Başvuru Formu”nu doldurarak katılabilecek. Yarışmaya katılacak öğrencilerin tasarımlarını, 20 Temmuz saat 16.00'ya kadar MOSDER yarışma sekreterliğine ulaştırmaları gerekiyor.


Yarışmanın 1. Aşaması sonucu ilk 18 Finalist, 3000’er TL ve katılım sertifikası ile ödüllendirilecek. Ardından Kasım 2012’de gerçekleşecek, 2. Aşamada ise İstanbul Mobilya Sanayicileri Derneği üyesi firmalar, finalistlerin tasarımlarını geliştirmek üzere tasarımların sahipleri ile ortaklaşa çalışma yapacak. Prototipi yapılan finalist projelerden her kategoride birinci seçilen tasarımlar yarışmacının adı da belirtilerek IMOB 2012 İstanbul Mobilya Fuarında MOSDER tarafından veya prototipi yapan firmalar tarafından kendi stantlarında sergilenecek.


Ayrıca ilk 18 ‘e giren finalistlerin tasarımları; Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin yarışmacılara hediyesi olarak, “Adres Patent” firması tarafından ücretsiz “Tasarım Tescili” ile onaylatılacak. 2. Aşama sonucunda her kategoride birinci seçilen tasarımların sahiplerine ek olarak 3000’er TL para ödülü verilecek.


Yarışmaya başvurular www.mosder.org.tr adresinden yapılabilir.


8. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması için son günler!


MOSDER


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) mobilya sektörünün öncü 41 markasını tek çatıda toplayarak, sektörün yüzde 50’sini aşkın kesimini temsil etmektedir. MOSDER, dünyanın en büyük 3. mobilya fuarı olmaya aday İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Sektörün global ölçekteki konumunu koruması için çalışmalarını sürdüren MOSDER, her yıl Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturuyor.


Geri Dön