19 / 04 / 2024

8. Van İnşaat ve Mobilya Fuarı başladı!

8. Van İnşaat ve Mobilya Fuarı başladı!

Van'da İnşaat ve Mobilya Fuarı başladı. Bu yıl 8.'si düzenlenen fuara 11'i il dışında olmak üzere 34 firma katıldı.



Van'da bu yıl 8.'si düzenlenen İnşaat ve Mobilya Fuarı kapılarını açtı. 4 gün sürecek fuar, Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Fuara 11'i il dışında olmak üzere 34 firma katılım gösterdi. 


Van Milletvekili Beşir Atalay, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler önderliğinde düzenlenen fuara çok sayı sektör temsilcisi katıldı. 


Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, fuarla ilgili görüşlerini paylaştı. Bozkurt, "Van bu sene inşaat anlamında önemli bir hareketlilik yaşıyor. Bu hareketliliğin ekonomiye ve berekete dönüşmesi anlamıyla bu fuar önemli bir tarihe denk gelmiştir. Dolayısıyla fuar organizasyonu yapanlara da çok teşekkür ediyorum. Biz Van Organize Sanayi Bölgesi olarak 10'un üzerinde firma ile fuara katıldık'' diye konuştu. 


Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarla ilgili görüşlerini paylaştı. Güler, "Bizler bu tür fuarlarımızla yerel kalkınmaya daha çok önem veriyoruz. Burada da inşaatın tüm sektörlerini almadık, daha çok malzemeye yönelik bir giriş yaptık. Bu Türkiye'de fuarcılık alanında yeni başlayan bir trend alıcı ve satıcıyı sıcak ortamda birebir görüştürerek ticari verim sağlamayı hedefledik En fazla bin ziyaretçi hedefimiz var. Bunu da günlere böldük Çevre illerden Ağrı, İğdır, Bitlis, Muş ve Hakkâri'de çalışmalar yaptık ve yarından itibaren heyetlerimiz gelecek Buradaki nihai hedef çok insan getirmek yerine nitelikli insanları getirerek alıcı ve satıcı buluşmasını sağlamaktır. Van'a en az yılda üç tane uluslar arası fuar kazandırmak istiyoruz" Van'da kendi imkânları ile fuarlar yaptıklarını ve kimsenin başkalarını fuarlar üzerinden eleştirmemesini isteyen Güler, "Eylül ayının sonlarında çok önemsediğimiz Turizm Fuarımız var, bizler bu sene uluslararası nitelik kazandırarak bu fuarımızı uluslar arası arenaya taşımak istiyoruz. Bunun ilk ayağı olarak da aynı tarihte uluslararası bir kongre yapıyoruz. Avrupa'nın ve dünyanın farklı ülkelerinden Ortadoğu ve Asya Pasifik ülkelerinden yaklaşık 250 katılımcının olacağı üst düzey dünya turizminde söz sahibi insanların da katılacağı uluslar arası turizm kongresi gerçekleştireceğiz. Ekim ayının sonunda ise bir ihraç ürünleri fuarımız söz konusudur. Onu da Ortadoğu pazarına yönelik geçen sene birincisini gerçekleştirmiştik. Bu sene nasip olursa İkincisini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de bizler Van'a en az yılda üç tane uluslar arası fuar kazandırmak istiyoruz" dedi.




Bölge Gazetesi 


Geri Dön