29 / 03 / 2024

80 yıllık Kelebek Korse kapanıyor!

80 yıllık Kelebek Korse kapanıyor!

Kelebek Korse Beyoğlu İstiklal Caddesinde 78 yıllık bir dükkan. İç çamaşırı satıyor. Dükkanı yıllardır Avramoğlu ailesi işletiyor. 60 yıl önce 6-7 Eylül olaylalarında yağmalanan dükkan bugün yaşam mücadelesi veriyor




Temmuz ayında yürürlüğe giren yeni kira yasasına göre 10 yılı doldurmuş bir kiracının kontratı ev sahibi tarafından karşılıksız olarak feshedilebilecek. Bu durumun etkilediği çevrelerden biri ise İstanbul’daki azınlıkların işlettiği dükkanlar. Beşiktaş’taki kaymakçı Pando ve Rum gazetesi Apoyevmatini de tahliye edildi. Yahudi Avramoğlu ailesinin 80 yıldır işlettiği Kelebek Korse de yakın zamanda tahliye edilecek.


Kelebek Korse Beyoğlu İstiklal Caddesinde 78 yıllık bir dükkan. İç çamaşırı satıyor. Dükkanı yıllardır Avramoğlu ailesi işletiyor. 60 yıl önce 6-7 Eylül olaylalarında yağmalanan dükkan bugün yaşam mücadelesi veriyor. 1930’dan beri 3 kuşak Yahudi ailelerin kontrolünde olan dükkan kira kontratı 10 yılı aştığı tahliye edilecek. Avramoğlu dükkanını boşaltmak istemiyor. Hatta bunun için internet üzerinden Papa’dan yardım da istedi.


Avramoğlu’nun yardım çağrısına 2 bin internet kullanıcısı da destek verdi. Dükkanı şu an 53 yaşındaki Ilya Avramoğlu işletiyor.


18 yaşından beri Babası Borya Avramoğlu’nun yanında esnaflık yapan Ilya Avramoğlu, “Biz yaşadığımız onca şeye rağmen dükkanımızda kalmaya karar verdik. Fakat kaderimiz artık elimizden alındı. Tahliye kararı bizim idam kararımız oldu” dedi.  



Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’u 15 milyonluk bir metropole dönüştürdü. Kentte 100 milyar dolarlık hükümet projeleri inşa ediliyor. 2017 yılında İstanbul Boğazı’na üçüncü bir köprü de yapılacak. Kentte aynı zamanda büyük bir kentsel dönüşüm projesi de işliyor. Dönüşüm sayesinde 50 bin bina kentsel dönüşüm süresinde yeniden yapılacak. İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin 5’te 1’ini karşılıyor.  



Hürriyet




Geri Dön