28 / 03 / 2024

9 yapı adasında birden fazla müteahhit oluştu!

 9 yapı adasında birden fazla müteahhit oluştu!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde müteahhitler, hak sahipleri için kesenin ağzını açtı. Otomobile varan teklifler hak sahiplerinin imzalarını geri aldırdı. 9 yapı adasında birden fazla müteahhit oluştu.




Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde müteahhitler, hak sahipleri için kesenin ağzını açtı. Otomobile varan teklifler hak sahiplerinin imzalarını geri aldırdı. 9 yapı adasında birden fazla müteahhit oluştu İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe'de müteahhitler arasında yeni bir sorun baş gösterdi. Buna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm üst üste çıkardığı kanun ve planlarla yapılaşmaya az süre kaldığını gören müteahhit firmalar arasında şimdi de hak sahipleriyle yakın temasa geçip adanın bütününe sahip olma yarışı başladı. Gelinen son durumda bölgedeki yaklaşık 62 yapı adasının 9'unda birden fazla müteahhit, istemeseler de ortak oldular. Hak sahipleri arasında işlemin uzadığı gerekçesiyle anlaşmayı bozan diğer hak sahibi ve müteahhitlere tepki oluştuğu öğrenildi. 


EVLİLİK YAPILIRSA SORUN ÇIKMAZ! 

Fikirtepe'de yoğun olarak faaliyet gösteren firmalar arasında bulunan Selimoğlu Group Yönetim imza veren Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, birden fazla müteahhidin bulunduğu yapı adalarında sorun yaşanmayacağını savundu. Hızır Selimoğlu, "Daha fazla söz sahibi olmak isteyen müteahhitler buradaki varlıklarını artırmak için daha fazla şeyler vermeye başladılar. Bireysel nedenlerde arsa bölündü ve verilenler onlara cazip gelmeye başladı. Sonuç itibarıyla her adada farklı müteahhit söz sahibi oldu" dedi. Selimoğlu, bu durumun yapılaşmaya sorun yaratmayacağını iddia ederek, "İçlerinden bir tanesi ön plana çıkıyor ve masrafınızı vereyim siz çekilin diyor. Ya da mecburi ticari evlilik haline geliyor ve projeye ortak oluyorlar" dedi. 


9 ADADA BİRDEN ÇOK MÜTEAHHİT VAR

Yaklaşık 62 yapı adasında anlaşma, ruhsat bekleme ve yıkım faaliyetlerinin devam ettiği Fikirtepe'de 9 adada birden çok müteahhit var. Bir yapı adasını paylaşan müteahhitler arasında Eko İnşaat, Selimoğlu Group, islamoğlu inşaat, My Yapı, Başarır, Anka Yapı, Mist, Babacan, Başaran Yapı, Platin Grubu, Sevgili Yapı, Şua İnşaat, Vartaş Yapı, Güral İnşaat ve Dumankaya inşaat firmalarının bulunması göze çarpıyor. 



Habertürk 


Geri Dön