19 / 04 / 2024

Milli Emlak'tan 90 bin TL’lik otopark cezası!

Milli Emlak'tan 90 bin TL’lik otopark cezası!

Milli Emlak, arsasının otopark olarak kullanıldığı gerekçesiyle İşçi Blokları F Blok sakinlerine yedi yıl önce 80 bin TL’lik ceza kesti, faiziyle 90 bin lirayı buldu.



Milli Emlak, 649 metrekarelik arsasının otopark olarak kullanıldığı gerekçesiyle Ankara'da İşçi Blokları F Blok sakinlerine yedi yıl önce 80 bin TL’lik ceza kesti. Yargının 41 bin TL’ye düşürdüğü cezayı ödemek zorunda kalan mahalleli ikinci bir şok yaşadı. Ceza, yedi yıllık faiziyle birlikte 90 bin lirayı buldu.


İşçi Blokları Mahallesi 1516. Cadde’de bulunan 9 Yıldız F Blok sakinleri, sitenin yan tarafında Milli Emlak’a ait 649 metrekarelik bir arsayı otopark olarak işgal ettikleri gerekçesiyle kesilen 90 bin TL’lik cezayı protesto etti. Site sakinleri, dün otopark olarak işgal edildiği söylenen alanda eylem yaparak 90 bin TL’lik cezaya, “Devlet bizi soyuyor” diye tepki gösterdi.


2008’DE ÖĞRENDİLER


İşçi Blokları 9 Yıldız F Blok yöneticilerinden Fatma Akgül, Melek Abuşoğlu ve Pemra Çiçekalan, 15 28. Sokak’ta F Blok’un hemen yanında yer alan arsanın Milli Emlak’a ait olduğunu 2008 yılında öğrendiklerini açıkladı. Daha önce çamur deryası olan ve 2001 yılında yönetimin talebiyle asfalt döküldükten sonra mahallelinin araçlarını park etmeye başladığı arazi için Milli Emlak yetkililerinin bölgeye gelerek, F Blok’un burayı işgal ettiğini söylediklerini ifade etti. Yöneticiler, olayı şöyle anlattı:


FAİZİYLE BİRLİKTE 90 BİN TL


“Milli Emlak, burayı ecrimisil olarak işgal ettiğimizi ileri sürerek Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın yıllık gelirini örnek göstererek bize dava açtı. Mahkeme 80 bin TL’lik bir ceza ödememize hükmetti. Biz de kararı Danıştay’a taşıdık. Danıştay 10. Dairesi de kararı 41 bin TL ödememize kanaat getirerek 24 Aralık 2014’te onayladı. Davayı kaybettiğimiz için parayı ödeyelim ve bu iş kapansın dedik. Vergi dairesine gittiğimizde 41 bin TL’lik cezaya 7 yıl işletilen 51 bin TL’lik faizle borcumuzun 90 bin TL olduğunu söylediler.


‘ARAÇ GÖRÜRSEK SİZE CEZA KESERİZ’


700-800 TL maaşla geçinmeye çalışan, 30 TL’Lik aidatı bile ödemeye zorlanan site sakinleri bu parayı nasıl ödeyecek. Karardan sonra Milli Emlak yetkilileri gelerek, ‘Burada çeşitli zamanlarda keşif yapacağız, araç görürsek F Blok’a ceza keseceğiz’ dediler. Sitede arabası olmayanlar var, bu cezayı neden ödesin. F Blok’la alakası olmayan markete, eşine dostuna gelen vatandaşlar arabasını buraya bırakacak sonra da bize ceza kesecekler. Kimse bu parayı ödeyemez, ödemeyecektir. Bizi haraca bağladılar.”  

F Blok yönetimi davalık olan arsanın bulunduğu cepheye astığı, “Bu arsa F Blok’a ait olmayıp Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün mülküdür. Araçlarını park edenler hakkında ve araçların park edilmesi ile ilgili F Blok yönetimi hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir” yazısı da dikkat çekti.



Hürriyet Ankara





Geri Dön