19 / 04 / 2024

9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması sonuçlandı!

9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İç Mimarlık öğrencisi Oya Olgun, '9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, katlanınca açık haline göre yüzde 90 daha az yer kaplayan masa tasarımıyla büyük ödülün sahibi oldu.



Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Oya Olgun, '9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, katlanınca açık haline göre yüzde 90 daha az yer kaplayan masa tasarımıyla büyük ödülün sahibi oldu. 


Türkiye'nin gelecekte üreteceği, kullanacağı ve ihraç edeceği mobilyaları tasarlamak temasıyla düzenlenen yarışma, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu, İstanbul, Ege ile Akdeniz ihracatçı birliklerinin katkısıyla gerçekleştirildi. Oya Olgun, 1.171 tasarımın başvurduğu yarışmaya 'Flegs' isimli masa tasarımıyla ev mobilyaları teması ve lisans öğrencileri kategorisinde katıldığım belirterek, "Yürütücülüğünü öğretim görevlileri Ceren Polat, Can Aysan, Can Külahçıoğlu, Cengiz Ultav ile araştırma görevlisi Eda Paykoç'un yaptığı mobilya tasarımı dersinde, kolayca kurulup sökülebilen, katlandığında çantaya sığabilen ve kullanıcısına mobilyayı yanında taşıma imkanı sunabilen 'paketle ve götür' ana fikirli mobilya üretmiştik. Derste tasarladığım Flegs isimli bu masanın ödül almasından çok mutluyum" dedi. Masanın katlanmış halinin, açık haline göre yüzde 90 daha az yer kapladığım anlatan Olgun, "Aynı zamanda bu özelliğiyfe ihracata da avantaj sağlamasını hedefledim. Flegs, özel tasarlanan yaylı sistem" diye konuştu. 


Dünya



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yaşar Üniversitesi Iç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Oya Olgun, masa tasarımıyla birinci oldu. Katlanabilir özelliği ile açık haline göre yüzde 90 az yer kaplayan masa tasarımıyla bin 171 eser arasından sıyrılan Olgun, 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışmasında 'İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü'nü kazandı.


Posta Ege




Haber Habertürk Egeli  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Oya Olgun, ihracatçı birliklerinin düzenlediği "9'uncu Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması"nda, katlanabilir özelliği ile açık haline göre yüzde 90 oranda daha az yer kaplayan masa tasarımıyla, bin 171 tasarım arasından büyük ödülün sahibi oldu. 


BİZE AVANTAJ SAĞLAR

Oya Olgun, "Flegs isimli masa tasarımının ihracata da avantaj sağlamasını hedefledim" dedi.


Habertürk Egeli 


Geri Dön