26 / 04 / 2024

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip ilk konut İstanbul'da tamamlandı!

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip ilk konut İstanbul'da tamamlandı!

Türkiye'nin kentsel dönüşüm kapsamında tasarlanan ve 'Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı' (TuREEFF) fonuyla desteklenen, ilk 'A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip konut projesi, İstanbul'da tamamlandı.



Projeyi hayata geçiren GN İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu (CTF) tarafından desteklenen yatırımın Türkiye'nin A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip ilk projesi olduğu belirtildi.


HEDEF GELECEK NESİLLER

GN İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, "Depreme karşı dayanıklı binalar yapılırken, sürdürülebilir enerji konsepti göz ardı edilemez. Bu inançla kentsel dönüşümde de enerji verimliliğine sahip projeler üretmeyi hedefliyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak, ancak kentsel dönüşümle birlikte inşaat sektörünün sürdürülebilir ve enerji verimli binaların sayılarının artmasıyla mümkün olacak" diye konuştu. Hayata geçirilen bu projenin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verimlilik projeleri bütün hızıyla devam ediyor. Enerji Kimlik Belgesi, yeni yapılan binalarda zorunlu. Mevcut binaların da 2 Mayıs 2017'a kadar bu belgeyi temin etmesi gerekiyor.


Sabah




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


'Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF)' fonuyla desteklenen, ilk "A sınıfı Enerji Kimlik Belgesine" sahip konut projesi, İstanbul'da tamamlandı. İnşaatı üstlenen şirketten yapılan açıklamada, Avrupa imar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu (CTF) tarafından desteklenen. Türkiye'nin A sınıfı Enerji Kimlik Belgesine sahip ilk projesinin bitirildiği belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen GN inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, "Depreme karsı dayanıklı binalar yapılırken, sürdürülebilir enerji konseptinin göz ardı edilemeyeceği inancıyla kentsel dönüşümde de enerji verimli projeler üretmeyi hedefliyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak, ancak kentsel dönüşümle birlikte inşaat sektörünün sürdürülebilir ve enerji verimli binaların sayılarının artmasıyla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı. 


Star


Geri Dön