19 / 04 / 2024

ABB de Bülent Tanık' a suç duyurusunda bulunacak

ABB de Bülent Tanık' a suç duyurusunda bulunacak

ABB tarafından "Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın Akay Kavşağı'nın kapatılmasıyla ilgili ilanlar hakkında suç duyurusunda bulunması halinde, kendisi hakkında anında karşı suç duyurusunda bulunulacağı" bildirildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kavşağın kapatılmasıyla ilgili ilanların Belediye Meclisi'nin kararı doğrultusunda asıldığı ifade edildi. Meclisin kararlarını Büyükşehir Belediye Başkanının uygulamak zorunda olduğu kaydedilen açıklamada, bu nedenle Tanık'ın "kamunun kaynaklarının çarçur edildiği ve suç duyurusunda bulunacakları" yönündeki ifadelerinin "hayretle" karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Türk Ceza Kanunu'na göre suç olmadığı bilindiği halde kamu görevlisine suç isnat etmek suçtur. Dolayısıyla Çankaya Belediye Başkanı suç olmadığı açık olan bir konuda belediye başkanına suç yüklemesi açık bir suçtur. Sayın Bülent Tanık'ın ilanlar hakkında suç duyusunda bulunması halinde, kendisi hakkında anında karşı suç duyurusunda bulunulacaktır. Anlaşılan o ki Çankaya Belediyesi Akay Kavşağı ile ilgili girişimlerinde halktan büyük tepki görmektedir. Bu da Çankaya Belediye Başkanı'nı inanılmaz telaşa düşürmüştür. Halkın tepkisinden kurtulmanın tek yolu kavga etmek değil, Danıştaya bir dilekçe vererek davadan vazgeçtiklerini açıkça belirtmektir." (AA)


Geri Dön