19 / 04 / 2024

ABD’de birinci el konut satışları Kasım ayında 5,2 arttı!

ABD’de birinci el konut satışları Kasım ayında 5,2 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığının raporuna göre, birinci el konut satışları kasımda önceki aya kıyasla yüzde 5,2 artarak, 592 bin oldu.




ABD’de birinci el konut satışları, kasımda yüzde 5,2 artarak, beklentinin üstünde gerçekleşti. 


ABD Ticaret Bakanlığının raporuna göre, birinci el konut satışları kasımda önceki aya kıyasla yüzde 5,2 artarak, 592 bin oldu. Böylece 2008’den bu yana en yüksek ikinci artışını kaydeden satışlara ilişkin piyasa beklentisi ise 575 bin ya da yüzde 2,1 artış yönündeydi. 


Bakanlığın raporunda ayrıca birinci el konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,5 arttığı kaydedildi. Yeni konut satışları, Kasım 2015'te 508 bin seviyesinde gerçekleşmişti. 


Bu arada, ekim ayına ait birinci el konut satış verisi revize edilmeyerek, 563 binde sabit bırakıldı.


ABD’de dün açıklanan başka bir veriye göre, ülkede ikinci el konut satışları 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 


Öte yandan, analistler konut kredisi faizlerinin başkanlık seçimlerini Donald Trump’ın kazanmasından bu yana ciddi şekilde artmasının konut sektörünü gelecek aylarda olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunuyor. Ülkede 30 yıl vadeli konut kredisi faiz oranı bu hafta yüzde 4,30'a ulaşarak, Nisan 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. 


AA


Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı 


ABD'de 1. el konut satışları, Aralık'ta beklentilerin üzerine çıktı. ABD Ticaret Bakanlığfnın verilerine göre 1. el konut satışları Aralık'ta %5.2 artarak 592 bin oldu. Beklenti %2.1 artıştı. Bir önceki aya ilişkin satışlar ise %1.9 düşüşten %1.4 düşüşe revize edildi. Bloomberg anketine katılan uzmanların tahmini, 575 bin artış olmasıydı. Böylece, ABD'de Aralık ayında kaydedilen 1. el konut satışları, beklentilerin üzerine çıkmış oldu. Düşük mortgage oranları ve istihdam piyasasındaki iyileşme, ABDlerin konut alması için destekleyici görünüyor. Bu veri, konut sektörünün ekonomiyi desteklemeye devam edeceği sinyalini veriyor. 1. el konut satışları, son 10 yıl içerisindeki en güçlü yılını kaydetti.


Yeniçağ 


Geri Dön