18 / 04 / 2024

ABD'de Ocak ayında konut inşaatları yüzde 2,8 arttı

ABD'de Ocak ayında konut inşaatları yüzde 2,8 arttı

ABD'de Ocak ayında konut inşaatları beklentilerin üzerinde yüzde 2,8 arttı



Böylece, konut inşaatlarındaki aktivite son altı ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Ticaret Bakanlığının açıkladığı verilere göre, yeni konut ve apartman inşaatları geçen ay yüzde 2,8 artarak mevsimsel olarak uyarlanmış şekilde yıllık bazda 591 bin birim oldu. Ekonomistler, 580 bin birim olarak tahmin ediyorlardı.

Gelecekteki aktivitenin göstergesi olarak algılanan konut izinleri başvuruları ise yüzde 4,9 düşerek 621 bin oldu.
AA


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler


ABD'de konut inşaatları tırmanışta

ABD, ocak ayını yüksek moralle kapatıyor. Amerikan Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, ABD'nin sanayi üretiminde ocak ayında gerçekleştirdiği artış, yüzde 0.9 oldu. Bu, ülkenin sanayi üretiminde 7 ayı üst üste artışla kapatması anlamına geliyor. 

Sanayi üretimiyle moralleri yükselen ABD'lileri sevindiren bir diğer gösterge de konut piyasasından geldi.

ABD'de ocak ayında konut inşaatları beklentilerin üzerinde yüzde 2.8 arttı. Bu, konut inşaatlarındaki aktivitenin son altı ayın en yüksek seviyesine yükselmesi anlamına geliyor.

Gelecek ay nasıl geçer?

Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, yeni konut ve apartman inşaatları geçen ay yüzde 2.8 artarak mevsimsel olarak uyarlanmış şekilde yıllık bazda 591 bin birim oldu. Ekonomistlerin tahmini ise 580 bin birim olacağı yönündeydi.
Ancak, piyasada bu yükselişin gelecek ay da sürebileceği konusunda iyimser bir beklenti hakim değil. Çünkü, ABD'de gelecekteki aktivitenin göstergesi olarak algılanan konut izin başvuruları ise yüzde 4.9 düşerek 621 bin oldu.
Tebernüş Kireçci 


ABD'de Ocak ayında konut inşaatları %2,8 arttı

ABD'de Ocak ayında konut inşaatları beklentilerin üzerinde yüzde 2,8 arttı. Böylece, konut inşaatlarındaki aktivite son altı ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Ticaret Bakanlığının açıkladığı verilere göre, yeni konut ve apartman inşaatları geçen ay yüzde 2,8 artarak mevsimsel olarak uyarlanmış şekilde yıllık bazda 591 bin birim oldu. Ekonomistler, 580 bin birim olarak tahmin
ediyorlardı.

Gelecekteki aktivitenin göstergesi olarak algılanan konut izinleri başvuruları ise yüzde 4,9 düşerek 621 bin oldu.
Sabah/Emlak


Geri Dön