20 / 04 / 2024

ABD'de Temmuz ayında 1 milyon 93 bin konutun inşaatına başlandı!

ABD'de Temmuz ayında 1 milyon 93 bin konutun inşaatına başlandı!

ABD Ticaret Bakanlığı ' nın bugün açıklanan verilerine göre, Temmuz ayında 1 milyon 93 bin konutun inşaatına başlandı. Konut başlangıçlarına ilişkin beklenti, 963 bin yönündeydi...



ABD'de konut başlangıçları temmuz ayında son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaşarak, inşaat sektörünün ivme kazandığına işaret etti.




ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, Temmuz ayında 1 milyon 93 bin konutun inşaatına başlandı. Konut başlangıçlarına ilişkin beklenti, 963 bin yönündeydi.



Bu rakamla, bir önceki aya kıyasla yüzde 15,7'lik bir artış gösteren konut başlangıçları temmuzda son sekiz ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.


Temmuz ayında verilen yeni inşaat izinleri de 1,1 milyon ulaşarak, konut sektöründeki güçlenmenin gelecek dönemde devam edeceğinin sinyalini verdi.


Öte yandan, haziran ayına ilişkin konut başlangıcı verisi ise 893 binden 945 bine revize edildi. Konut sektöründeki bu toparlanmanın işgücü piyasasındaki toparlanma ve konut kredileri faizlerindeki düşüşten kaynaklandığı belirtiliyor.


Dün açıklanan konut piyasası güven endeksi de son 7 ayın en yüksek seviyesinde kaydedilmişti.


Uzmanlar, bu verilere ilişkin olarak, konut sektörünün ivme kazandığı ve ekonomik büyümeye katkıda bulunacağı değerlendirmesini yaptı.


Milliyet 



Geri Dön