28 / 03 / 2024

ABD'de Türk girişimciye bedava arsa ve fabrika!

ABD'de Türk girişimciye bedava arsa ve fabrika!

Amerikan Türk Ticaret Odası Başkanı İhsan Işık, ABD'de yatırım yapmak isteyen Türk girişimcilere Indiana, Ohio ve New Jersey eyaletlerinde ücretsiz arsa ve fabrika verileceğini belirtti



Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, ABD'nin bazı eyaletlerinde yatırım yapmak isteyen Türk girişimcilere ücretsiz fabrika ve arsa temin edileceğini belirtti. Işık, Amerikan ve Türk KOBİ'leri arasında ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirerek küresel pazarda rekabet güçlerinin artırılmasına destek olmak amacıyla KOSGEB ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirtti. Işık, '1950'den beri birçok alanda ilişkileri olan Türkiye ile Amerika arasındaki ticari hacmimiz 16 milyar dolar. 4 milyar dolar ihracat, 12 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Bu bir de bizim aleyhimize gelişiyor' dedi. Türkiye'nin 2023 vizyonunda dünyanın ilk 10 ekonomisine girme hedefini anımsatan Işık, 'Türkiye'nin bu hedefini gerçekleştirmesi Amerika ile ticari ilişkileri geliştirmesinden geçiyor. Çin ekonomisine baktığımızda, Amerika ile ticari ilişkilerinin artmasıyla büyük bir güç haline geldi. Kore, Çin, Japonya gibi ülkelerin en büyük pazarının Amerika olduğunu görüyoruz' diye konuştu.

EYALETLER KAPILARINI AÇTI

 ATCOM Başkanı Işık, Dünya-Türk İş Konseyi'ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelecekleri bilgisini alan New Jersey Eyaleti Valisinin kendileriyle görüşme talebinde bulunduğunu anlatarak, 'Vali Chris Christie, bize, 'Türkiye'ye gidiyorsunuz, bizim eyaletimizin gücünü, sağladığı teşvikleri, iş ortamını Türklere anlatın, biz Türklerle iş yapmaya hazırız' dedi. Dünya ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ülkelerden biri olması dikkat çekiyor' dedi. Kendi başına yettiği için kapalı bir ekonomisi olan ihracata fazla önem vermeyen bir ülke olan Amerika'nın, ekonomik kriz nedeniyle ihracata ve yabancı yatırımcılara daha fazla önem vermeye başladığını bildiren Işık, 'Indiana, Ohio ve New Jersey eyaletleri, heyetler oluşturarak, Türklerin eyaletlerinde yatırım yapması için görüşmeler yaptılar. Hatta bedava arsa ve fabrika vermeye hazır olduklarını söylediler. Çünkü çoğu fabrika boş zaten. Ama bunlar iş yapacağınızı gösterdiğinizde gerçekleştirilecek' dedi.
Yeni Şafak
 


Geri Dön