26 / 04 / 2024

Abdi İbrahim, Esenyurt’taki 2 tesis yatırımını öne çekti!

Abdi İbrahim, Esenyurt’taki 2 tesis yatırımını öne çekti!

İlaç şirketi Abdi İbrahim, Esenyurt’taki üretim kompleksinde 2017 yılı içinde temelini atacağı iki yeni tesis yatırımını öne çekme kararı aldı.



İlaç şirketi Abdi İbrahim, Esenyurt’taki üretim kompleksinde 2017 yılı içinde temelini atacağı iki yeni tesis yatırımını öne çekme kararı aldı.


Abdi İbrahim’in toplam 115 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçireceği onkoloji ürünleri üretim tesisi ve steril enjektabl ürünlerin üretim tesisi yatırımlarını öne çekmesiyle ilgili olarak Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “Ülke olarak çok büyük bir sınavdan geçtik ve demokrasimize, ülkemizin geleceğine sahip çıktık. Hem sektörümüze hem de yabancı iş ortaklarımıza bu heyecanımızı yansıtmak ve daha güçlü bir ekonominin inşasına cesur bir katkıda bulunmak için bu kararı almış bulunmaktayız” dedi.


Milliyet


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Abdi İbrahim, Türkiye ekonomisine duyduğu güveni göstermek için yatırımlarını öne çekme kararı aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, "Güçlü bir ekonominin inşasına cesur bir katkıda bulunmak istedik" ifadesini kullandı. Şirket açıklamasına göre, şirket, İstanbul Esenyurt'taki üretim kompleksinde 2017 yılında temeli atılması planlanan, toplam 115 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek onkoloji ürünleri üretim tesisi ve steril enjektabl ürünlerin üretim tesisi yatırımlarını öne çekerek bu yıl gerçekleştirmeye karar verdi. 


DAHA CESUR OLALIM

Onkoloji alanındaki ürünlerin üretileceği tesis 50 milyon dolara, enjektabl ürünlerin üretileceği tesis ise 65 milyon dolara mal olacak. Barut, Türkiye'nin içinden geçtiği dönemi işaret ederek, "Bu ülkede kazandık, bu ülkede büyüdük. Şimdi çok daha sorumlu davranmak zorundayız" dedi. Barut, açıklamasına şöyle devam etti: "Şimdi kalıcı bir başarı için ekonomi tarafında da yapılacak çok iş var. Bugünkü ortam, bizim gibi iş adamlarına da bazı ilave sorumluluklar yüklüyor. Yatırımda, istihdamda, üretimde daha da cesur ve güçlü olmamız gerekiyor." 


Akşam 


Geri Dön