25 / 04 / 2024

Abdi İbrahim, Kazakistan'da ilaç fabrikasının inşaatına başladı!

Abdi İbrahim, Kazakistan'da ilaç fabrikasının inşaatına başladı!

Abdi İbrahim, Kazakistan'ın ilk GMP'ye uygun üretim yapacak ilaç fabrikasının inşaatına başladı. Yeni fabrikanın 2014 sonunda faaliyete başlaması bekleniyor. Yeni şirketin inşaat sürecine 30 Eylül 2013 tarihinde başlandı...



Abdi İbrahim, Kazakistan'ın ilk GMP'ye uygun üretim yapacak ilaç fabrikasının inşaatına başladı. Yeni fabrikanın 2014 sonunda faaliyete başlaması bekleniyor. 


Kazakistan'daki ilaç üreticilerinden Global Pharm ile geçen yıl ortaklık anlaşması imzalayan Türk ilaç sektörünün köklü şirketlerinden Abdi İbrahim, yatırımım yaptığı üretim tesisinin inşaatına başladı. Kazakistan hükümetiyle uzun vadeli tedarik anlaşmasına sahip Global Pharm'a ortak olan Abdi İbrahim, bu anlaşma gereğince kurulacak iyi İmalat Uygulamalarına uygun üretim tesislerini 2014 sonuna kadar faaliyete geçirme sorumluluğunu üstlendi. 


2012 yılı Elam ayında Kazakistan'ın önde gelen ilaç üreticilerinden Global Pharm'ın yüzde 60 hissesini satın alan Abdi İbrahim, yatınmını yaptığı üretim tesisinin inşaatına başladı. Şirket, Kazakistan hükümetiyle off-take (Uzun Vadeli Tedarik) anlaşmasına sahip Global Pharm'a ortak olarak, bu anlaşma gereğince kurulacak GMP'ye (Good Manufacturing Practices - İyi İmalat Uygulamalan) uygun üretim tesislerini 2014 yılı sonuna kadar faaliyete geçirme sorumluluğunu üstlendi. 


Şirket, söz konusu sözleşme gereği 131 ilacın 2014-2021 yıllan arasındaki devlete olan tedariğini yeni şirketi Abdi İbrahim Global Pharm (AIGP) tarafından gerçekleştirecek. Yeni şirket, gerek Abdi İbrahim ve gerekse Global Pharm'ın portföyünde yer alan ve geniş bir tedavi alanım kapsayan ürünlerin üretim ve pazarlamasını yapacak. Yeni şirketin inşaat sürecine Abdi İbrahim'in Başkanı Nezih Barut, Yönetim Kurulu Üyesi Erman Atasoy, CEO'su Süha Taşpolatoğlu, Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü Okan Öncel, Teknik Yatırımlar ve Projeler Direktörü Murat Tüzen, AIGP Şirket Yöneticisi Önder Sayın ve Alma Pharm yetkililerinin katılımıyla 30 Eylül 2013 tarihinde başlandı. 


Nezih Barut, Kazakistan'ın ilk GMP özellikli modern üretim tesisin inşaatına başlamanın gururunu yaşadıklarım aktararak, "Türk ilaç sektörüne yön veren bir firma olarak böylesine önemli bir projeyi hayata geçirmekten ve Kazakistan pazarında yer almaktan dolayı mutluyuz" dedi. 


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön