23 / 04 / 2024

Abdi İbrahim, Kazakistan'daki tesis inşaatına başladı!

Abdi İbrahim, Kazakistan'daki tesis inşaatına başladı!

Global Pharm ile geçen yıl ortaklık anlaşması imzalayan Abdi İbrahim, yatırımını yaptığı üretim tesisinin inşaatına başladı. Abdi İbrahim Global Pharm, geniş bir tedavi alanını kapsayan ürünlerin üretim ile pazarlamasını yapacak...



Kazakistan'daki ilaç üreticilerinden Global Pharm ile geçen yıl ortaklık anlaşması imzalayan Abdi İbrahim, yatırımını yaptığı üretim tesisinin inşaatına başladı. Geçen yılın ekim ayında Kazakistan'ın önde gelen ilaç üreticilerinden Global Pharm'ın yüzde 60 hissesini satın alan Abdi İbrahim, Kazakistan hükümetiyle uzun vadeli tedarik anlaşmasına sahip Global Pharm'a ortak olarak, bu anlaşma gereğince kurulacak İyi İmalat Uygulamaları'na uygun üretim tesislerini 2014 sonuna kadar faaliyete geçirme sorumluluğunu üstlendi. Abdi İbrahim, uluslararası pazarlardaki büyüme politikalarına uygun olarak Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesindeki varlığını güçlendirerek, söz konusu sözleşme gereği 131 ilacın 2014 ile 2021 yılları arasındaki devlete olan tedariğini, yeni şirketi Abdi İbrahim Global Pharm tarafından gerçekleştirecek. 


İnşaat sürecine 30 Eylül'de başlanan Abdi İbrahim Global Pharm, geniş bir tedavi alanını kapsayan ürünlerin üretim ile pazarlamasını yapacak. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen, Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, 2014 yılında üretim tesisi yatırımını tamamlamayı planladıklarını belirterek, "Bu ortaklık anlaşması 2021 vizyonumuzda yer alan küresel oyuncu olma hedefimize ve buna bağlı olarak BDT bölgesindeki varlığımızı güçlendirmeye yönelik bir adım" ifadelerini kullandı. 



Hürses


Geri Dön