26 / 04 / 2024

Abdi İpekçi Caddesi, insan trafiğine açılıyor!

Abdi İpekçi Caddesi, insan trafiğine açılıyor!

Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde araç trafiği tek yöne dönüyor. Cadde hem alışverişe hem de insan trafiğine kucak açmaya hazırlanıyor



Nişantaşı özellikle lüks markaların yaşam alanıdır. Bu bölgeden mağaza kiralamak için onlarcası da sırada bekliyor. Ancak uzun zamandır yoğun araç trafiğiyle boğuşan bölgeye Şişli Belediyesi el attı. Yani şu sıralar Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi hummalı bir yol çalışmasına ev sahipliği yapıyor. Cadde Maçka girişinden Vali Konağı çıkışına kadar tek yönlü araç girişine açılacak. Mağaza önlerinde araç park etme devri de sona eriyor. İnsanların geçişlerine dahi izin vermeyen araçlar bölgeden temizleniyor. Buna paralel cadde üzerindeki İspark alanları da tarihe karışıyor.

Araç bekletme sıkıntı yaratacak
Tüketici durumdan oldukça memnun. Hem rahat alışveriş yapmak hem de araç kirliliğinden uzak kahvelerini yudumlayıp yemeklerini yemek için bu uygulamayı sonuna kadar destekliyorlar ancak mağaza sahipleri için bir sorun var: Mağazaya ürün boşaltma sırasında oluşacak araç bekletme mecburiyeti caddede bir hayli sıkıntı yaratacağa benziyor. Mağaza yöneticileri, "Günün belli saatlerinde mağazalara ürün tedariği yapıyoruz. Bu sırada da mağaza önünde aracımızı bekletmek zorunda kalıyoruz. Durum böyle olunca trafik de aksayacaktır" diyorlar. Ancak belediye caddeyi tam bir alışveriş caddesi haline getirme konusunda kararlı.
PINAR ÇELİK/Sabah Emlak


Geri Dön