25 / 04 / 2024

ABD'li ERA Türkiye'de 21 şube açtı!

ABD'li ERA Türkiye'de 21 şube açtı!

Türkiye'de inşaat sektöründe yaşanan büyüme gayrimenkul sektörüne de yansıyor. Pazara dört ay önce giren ABD'li ERA, 21 şubeye ulaşırken, hedef 3 yıl içinde 200 şubeye ulaşmak...





Türkiye'de inşaat sektöründe yaşanan büyüme gayrimenkul sektörüne de yansıyor. Büyüme ile paralel olarak sektörde faaliyet gösteren firma sayısında da artış yaşanıyor, özellikle yabancı gayrimenkul pazarlama zincirlerinin Türkiye ilgisi de bu büyümenin bir kanıtı. Pazara dört ay önce giren ABD'li ERA, 21 şubeye ulaşırken, hedef 3 yıl içinde 200 şubeye ulaşmak. 


Gayrimenkul sektöründeki büyüme yabancı gayrimenkul zincirlerinin Türkiye konusundaki iştahını kabarüyor. Girişimci Can Ekşioğlıı tarafından Türkiye pazarına getirilen ABD'li ERA'da Türkiye'de hızlı büyüme planlan yapıyor. 


ERA Türkiye Kurucu Ortağı Can Ekşioğlu, Türkiye pazarında dört ayda 21 şubeye ulaşan ERA'ııın 3 yıl içinde 200 şubeye ulaşma hedefi bulunduğunu söylüyor. 


1971'de ABD'de kurulan ERA (Electronic Realty Associates), 40 yılı aşkın deneyimi ile gayrimenkul danışmanlığı sektöründe dünyanın lider markalarından biri. ERA'nın 35 ülkeyi kapsayan uluslararası ağında 38 binden fazla broker ve gayrimenkul uzmanı ile 3 binden fazla ofisi bulunuyor. Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Romanya, İsveç, isviçre ve Türkiye'nin de bulunduğu 15 ülkede binden fazla ofisi ile ERA, Avrupa'nın en hızlı büyüyen konut gayrimenkul ağına sahip. 

ERA Türkiye'nin yenilikçi yaklaşımı ve katma değerli hizmetleri ile Türkiye pazarında fark yaratmayı planladığını söyleyen Ekşioğlu sorularımıza şu yanıdarı verdi: 


Avrupa'da ve Ortadoğu'da lider gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden biri olan ERA, rakiplerinden nasıl ayrışıyor? 


Uluslararası deneyimlerimizden oluşan başarı modellerimizi içindeki girişimciyi ortaya çıkararak franchise ağımıza katılan tüm yatırımcılarımıza aktarıyoruz. Franchise ofislerimize destek olarak az sermaye ile yüksek kazanç söylemini gerçek kılan yol haritası sunuyor, işlerinde kalıcı ve istikrarlı bir büyüme vaat ediyoruz. ERA ailesine katılan franchise ofislerimiz mesleki eğitimler, geniş portföy ağı olanağı, ulusal ve uluslararası bilgi ağından yararlanma imkânı, finansal, hukuki ve teknolojik altyapı desteği gibi özel ayrıcalıklarla destekliyoruz. 


Bunun yanı sıra hizmet bedeline dahil ettiğimiz KDV uygulaması da bu bizi sektörde rakiplerimizden farklı kılan en önemli unsurlardan biridir. 

Sektöre ne gibi kazanımlar sağlayacaksınız? 


Müşterilerimizi, danışmanlarımızı, franchise ofislerimizi korumak ve sektördeki güven unsurunu tam anlamıyla pekiştirmek amacıyla geliştirdiğimiz 200 şubeye ulaşacak Av nümüzdeki 3 yıl içerisinde sektördeki en büyük Uüç oyuncudan biri olmayı hedefleyen ERA, Türkiye'de halen İstanbul, Ankara, Aydın'ın da aralarında bulunduğu dört şehirde 21 ofisiyle faaliyet gösteriyor. Şirket, 2014 yılı sonunda 200 bayiye ulaşmayı hedefliyor. 


Bununla birlikte gayrimenkul aracılığı hizmetleri, proje pazarlama hizmetleri, mortgage ve sigorta pazarlama hizmetleri de sunacak olan şirket, kademeli olarak değerleme hizmetleri, ev taşıma hizmetleri ve daha birçok katma değerli hizmetler sunmayı amaçlıyor. 



ERA'nın franchise sistemi ile gayrimenkul danışmanlığında ERA ile kariyer yapmak isteyenler ne gibi avantajlar elde edecek? 


ERA fı anchising sisteminin teknoloji, eğitim, pazarlama ve yönetim danışmanlığı olmak üzere dört temel unsuru bulunuyor. ERA Türkiye ailesine katılan ofislerin işlerini kısa zamanda geliştirebilmesi için büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Ofisin kuruluş aşamasından başlayarak, mimariden fınansa ve teknolojik altyapıya kadar danışmanlık desteği veriyoruz. Yeni açılan ofisler için iş planlan hazırlıyor, hedefler koyuyor ve ofisleri ziyaret ederek girişimcilerin ihtiyaçlarını ve gelişimlerini yakından takip ediyoruz. ERA'nın uluslararası bilgi ağına da dahil olan franchise ofisler, portföy oluşturma açısından da avantajlılar. Ayrıca teknolojik ve hukuki altyapı desteği de veriyoruz. Performansa dayalı gelir ve değerlendirme modellerimiz, mesleki standartlardaki eksiklikleri gidermeye yönelik eğitimlerimizle mutlu ofis - mutlu danışman - mutlu müşteri üçgenini oluşturabilmeyi hedefliyoruz. 


Franchise verirken hangi kriterlere dikkat ediyorsunuz? 


Başta İstanbul olmak üzere farklı kentlerden gelerek az sermaye ile içlerindeki girişimciyi ortaya çıkartmak isteyen tüm yatırımcı taleplerine açığız. 


Franchise ofislerimiz ilk etapta istedikleri bölgede ofis sahibi olabilme avantajına sahipler. ERA Ofisi kurulması için 25 bin dolarlık franchising bedeli söz konusu. ERA Türkiye'nin franchising ağına katılan girişimciler, diğer iş alanlarından çok daha kısa sürede işlerini geliştirebiliyorlar. Uluslararası bir markaya yatırım yapmanın güvencesi ile bir yıl gibi kısa bir sürede yaünm maliyetini geri kazanmalan ve kara geçmeleri mümkün oluyor. 


Sektöre yönelik çalışmalarınız neler? 


Güçlü bir franchising markası olmanın yanında sektördeki birikimimizin ifadesi olarak 12- 15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 'Bayim Olur Musun Fuarı'nın Ana Sponsorluğu'nu üstlendik. Bu döneme özel hazırladığımız çok avantajlı finansman fuar paketimizi önümüzdeki dönemde duyuracağız. Gelecek yıllarda da bu türden öncü projelere imza atmayı planlıyoruz. 


Türkiye'de gayrimenkul danışmanlığı sektörünün gelişim potansiyeli nedir, önümüzdeki dönemde sektörü nasıl bir ivme bekliyor? 


Franchising sistemi Türkiye'de özellikle gayrimenkul sektöründe dikkat çekici biçimde büyüyor. Türkiye'de uzun bir geçmişi olmasa da kendi işini kurmak isteyen girişimciler, franchising sistemini tercih ediyorlar. Hızla büyüyen bir sektörde, başarısını dünyanın dört bir yanında kanıtlamış, kurduğu sistem ve altyapı ile yaünmcısının riskini en aza indiren, her alanda girişimcisini koruyan, geliştiren standart bir yapının içinde olmak büyük fırsat. 


Türkiye'de markalı gayrimenkul danışmanlığının oranı nedir? 


Bugün Türkiye'de markalı gayrimenkul danışmanlığı yapan şirketlerin oranı sadece yüzde 4. Aynı oran örneğin ABD'de yüzde 80-90, Fransa'da yüzde 30-40 ve Belçika'da ise yüzde 50'nin üzerindedir. Avrupa Franchise Federasyonu istatistiklerine göre Türkiye, franchise veren marka sayısında Avrupa birincisi. Türkiye'de girişimcilik yapmak isteyen her 10 kişiden birinin franchise sistemiyle iş kurmak istediği düşünüldüğünde, Türkiye bu konumunu uzun yıllar koruyacağa benziyor. Bu durum da yatırımcı adaylarının uzun vadede değerlendirmeleri gereken bir yaünm alanı olduğunu kanıtlıyor. 


Ekonomisi MORTGAGE Market


Geri Dön