19 / 04 / 2024

ABD'li ünlü rapçi 50 Cent İstanbul'dan ev alacak!

ABD'li ünlü rapçi 50 Cent İstanbul'dan ev alacak!

Konser vermek için üçüncü kez İstanbul’a gelen 50 Cent adıyla tanınan ünlü rapçi Curtis James Jackson, İstanbul’dan ev alabileceğini söyledi. Gayrimenkule yatırım yapan Jackson’ın, ABD’de dört evi bulunuyor...



ABD’li ünlü rapçi 50 Cent diğer adıyla Curtis James Jackson, konser için üçüncü kez geldiği İstanbul’dan ev almak istediğini söyledi. Amerika’da biri 18 odalı olan büyük dört tane evi olduğunu anlatan Jackson, hem halkın arasında olduğu hem de özel yaşamını koruyabildiği konutları tercih ettiğini belirtti. Jackson, “Konser için üçüncü kez geldiğim İstanbul’u sevmeye başladım. İlk gelişimdeki konserimde hava koşulları çok kötüydü neredeyse sahne uçacaktı. Ama diğer gelişlerimde İstanbul’dan hep çok memnun ayrıldım. Her geldiğimde keyif alıyorum. İstanbul’dan ev alabilirim. Ama tabii ki ABD’deki kadar büyük bir ev almayı düşünmem” dedi.

Şimdiye kadar dört ev satın aldığını ama hiçbirinin ilk evi kadar büyük olmadığını dile getiren Jackson, “İlk evim 18 odalıydı ve benden önce Mike Tyson’a aitti. O kadar büyük bir ev almamın nedeni de hem insanların her an yanımda olabilmelerini sağlamak hem de gerektiğinde de kendi özel hayatımın olabilmesini istememdi. Hem de başarımın bir teyiti olarak gördüm” diye konuştu.


Yaşam tarzını yansıtıyor

30 Ağustos’ta konser vermek için Türkiye’ye gelen Jackson daha çok bilinen adıyla 50 Cent, SMS Audio markalı kulaklıklarının da Türkiye’de lansmanını yaptı. Jackson, kulaklıklarının renkli, kırılmayan esnek yapılarıyla Türk kullanıcısına hitap edeceğini dile getiren

Milliyet’in sorularını yanıtlayan Jackson, genelde yatırımını gayrimenkule yaptığını, borsaya yatırımının çok kısıtlı olduğunu belirterek, altın konusunda ise sadece takı olarak kullanacağı şeyleri aldığını kaydetti.

Rap müzik sanatçısı Jackson,  Afrika’ya gittiğinde açlığın etkilerini gözlemlediğine de değinerek, “Street King isimli içecek projemde satılan her ürünün parası Afrika’daki çocuklara gıda sağlanması için harcanıyor. Bu konuda karşıma Toms ayakkabıları da çıktı. Aldığınız her çift ayakkabıyla ihtiyacı olan başka birine bir çift ayakkabı sağlanan bir sistemleri vardı. Böylece onlarla da çalışmaya başladım” dedi.  

Jackson, kulaklık işinin müziğe olan tutkusunun bir uzantısı olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti: “Kulaklık yapımını tamamlamak, fikrini bulmaktan çok daha uzun bir süreci aldı. Tasarımı ve ürün geliştirmesini Amerika’da, üretimi ise Çin’de yaptırıyoruz. Sesin mükemmel olması için zaman harcadık.  Kendi kullanım deneyimlerimden yola çıktık.



50 Cent’le kulaklık tanıtımı öncesi görüştük.


Kırılmayan kulaklık...

Pilin çabuk bitmesi önemli bir sorundu. Kulaklıkta süreyi 17 saate çıkardık. Ürün satın alındıktan sonra daha çok para pile gidiyor. Geçmişte çok kulaklık kırdığım için bunda hassasım. Kırılmayan, esnek bir yapısı olsun istedim. Kulaklıklar dayanıklı ve esneyebilen bir materyale sahip.”


Kulaklık pazarı üç kat büyüdü


50 Cent’in kulaklık markası SMS Audio, D&R ve Elmasepeti.com üzerinden satılacak. Elmasepeti.com’un Genel Müdürü Tunç Akman, Türkiye’de kulaklık pazarının iki yılda üç kat büyüdüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: “Genç nüfus ve mobil cihazlardaki artışa paralel olarak kulaklık pazarı da gelişiyor. Cihazlarda standart kablo girişlerine geçilmesi kulaklık pazarını büyüttü. Ama kulaklık üzerinde ciddi Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yükü var. Bu üründe orta segment yok oldu. Genelde giriş seviyesi ve üst segmente talep var. SMS Audio kulaklıklar da 249-599 TL’lik fiyatlarıyla üst segmentte yer alıyor. Her renkte seçeneği var ama genelde kulaklıkta siyah ve beyaz renkleri satılıyor. Ama tüketiciler farklı seçeneklerin kendilerine sunulmasından hoşlanıyor.”


Kulaklık imzaladı


50 Cent, SMS Audio’nun Türkiye lansmanını yapmak için Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan D&R mağazasındaydı. Türkiye’de ilk defa bir imza gününe katılan 50 Cent, “Şu an Türkiye’de böyle bir hayran kitlesine sahip olmanın tarif edilemez mutluluğunu yaşıyorum. ABD’den sonra en çok hayran sayfam Türkiye’de. Çok mutluyum” dedi. Rapçi, sevenleri için SMS Audio kulaklıklarını imzaladı. 


Hanife Baş/Milliyet Gazetesi


Geri Dön