19 / 04 / 2024

ABD’nin lüks rezidanslarına Türk mermeri!

ABD’nin lüks rezidanslarına Türk mermeri!

ABD’nin Şikago şehrinde düzenlenen Coverings fuarında Türk mermerlerinin ilgi odağı olması, fuara katılan firmaların yüzünü güldürdü. Fuarda 200 milyon dolarlık iş bağlantısı sağlandı.



2015 yılını ihracat azalmasıyla geçiren sektör, yoğun iş temaslarında bulundukları fuarın ardından 2016 için umutlandı. Fuarda 200 milyon dolarlık iş bağlantısı sağlandı. ABD’li alıcılar özellikle Manhattan, Şikago, Teksas ve New York gibi bölgelerde yer alan lüks rezidans projeleri için Türk mermerini tercih etti.


YÜZDE 40’I TÜRKİYE’DE

Dünya doğal taş ihracatının yüzde 9’unun Türkiye tarafından karşılandığına dikkat çeken İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu “Daha da önemlisi dünya mermer rezervinin neredeyse yüzde 40’ı Türkiye’nin elinde bulunuyor. Bu kadar güçlü olduğumuz bir sektörde geldiğimiz noktayı çok yetersiz görüyoruz. Bu alanda lider olmak için önemli bir fırsat kapımızda bekliyor. Daha çok çalışmalıyız. Birlik içinde olmalıyız. Bu fuar bizim için çok önemli. Çünkü ABD, dünyada Çin’den sonraki en büyük pazar. Şu anda 1.9 milyar dolarlık doğal taş satıyoruz. 2023 hedefimiz 7.5 milyar dolar” dedi.


Star


Geri Dön