20 / 04 / 2024

ABD'nin ünlü Kara Cuma alışveriş günleri Türkiye'nin de gündeminde!

ABD'nin ünlü Kara Cuma alışveriş günleri Türkiye'nin de gündeminde!

TAMPF Başkanı Küçük, Black Friday benzeri indirimlerin Türkiye’de de başlayabileceğini söyledi. Sektör temsilcileri, böylesi bir indirim Türkiye’nin etrafındaki 20 ülke’nin ‘İstanbul akını’na yol açar” diyorlar...




ABD’de yüzde 70’e varan indirimli satış günleri Türk perakendecinin de gündeminde... Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, 2014’te Shopping Fest’in içerisinde bir günü ya da açılış ile kapanış gününde Black Friday’ı bir kaç AVM’de yapmayı planladıklarını söyledi. LC Waikiki’nin patronu da olan Vahap Küçük’ün açıklamaları üzerine AKŞAM’a konuşan sektör temsilcileri, böyle bir organizasyonla civardaki 20 ülke vatandaşı için Türkiye’nin ‘alışveriş destinasyonu’ olabileceğini söylediler.


ÇİN-HİNDİSTAN’DAN BİLE TALEP OLUR


Jolly Tur Onursal Başkanı Sinan Vardar, bu tarz indirimlerde yurtdışından ciddi ziyaretçi geldiğine dikkat çekerek “Türk işi Black Friday için Ruslar ilgi gösterir. Arap ülkeleri zaten kampanya peşinde koşuyor. Çin ve Hindistan pazarından da ziyaretçi akınına şahit 

olabiliriz” dedi.


TÜKETİCİNİN DE BİZİM DE LEHİMİZE


Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Bu tarz bir kampanya tüketiciye avantaj sağlar. Hem tüketicinin hem perakendecinin lehine olur. Shoping Fest ciddi bir turist getirmeye başladı. Black Friday’le gelenlerin sayısı iki kat artar” diye konuştu.


CİRONUN %20'Sİ 'KARA CUMA'DAN


AKŞAM’a konuşan Vahap Küçük, Black Friday (Kara Cuma) için markaların talepte bulunduğunu söyledi. Küçük, “Shoping Fest’in 1 gününü buna ayıracağız. Yüzde 50 ila 80 indirim olacak. 21 günlük Shoping Fest’in cirosunun % 20’si sırf bugünden gelir diye umuyoruz” dedi.


Burçin Göktan/Akşam


Geri Dön