26 / 04 / 2024

Abdül Batur: Villalar henüz inşaat halinde!

Abdül Batur: Villalar henüz inşaat halinde!

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yıkmamakla suçlandığı kaçak villanın henüz inşaat halinde olduğunu savunsa da söz konusu adrese gönderilen faturalar bunun doğru olmadığına işaret ediyor



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yıkmadığı kaçak villaların daha inşaatının bitmediği yönünde ifade verirken, mahkemeye sunulan fatura örnekleri, bu savunmayı çürüttü. Temiz  İzmir  Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş, İzmir Valiliği'ne gönderdiği dilekçede Narlıdere sınırlarındaki bazı villaların ruhsatsız olduğunu bildirdi. Söz konusu 10 villanın sahipleri arasında Karabağlar'ın eski belediye başkanı Sıtkı Kürüm, CHP'den 7 Haziran 2015'teki seçimler öncesi İzmir milletvekili aday adayı olan işadamı Serdar Kolay, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski danışmanı Bilgin Erünal, Narlıdere Belediye Meclisi'nin eski üyesi Feridun Güler'in bulunduğu belirtildi. İzmir Valiliği'nin oluru ile İçişleri Bakanlığı tarafından binaların ruhsatsız olduğu yönündeki iddialara ilişkin soruşturma açıldı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçundan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Başkan Yardımcısı ve İmar İşleri Müdür Vekili Ali Ulvi Dülger, Fen İşleri Müdürü Mustafa Savran ve Destek Hizmetleri Müdürü Erkan Karasu hakkında iddianame hazırlandı. İmar kanununa aykırı olan villaların yıkımları için çıkan encümen kararlarını uygulamayan Başkan ve yardımcısı ile şube müdürlerinin 1 yıldan 3 yıla kadar hapisleri istendi. 


PARA CEZASI KESMİŞTİK! 

İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile yardımcısı ve müdürlerinin yargılanmasına devam edildi. İkinci duruşmaya sanıkların avukatları ile Temiz İzmir Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş katıldı. Kurtuluş'un mahkemeye Eski Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün söz konusu villasındaki adresine gönderilen fatura örneklerini sundu. Nivent Kurtuluş'un, faturaları villanın bulunduğu adrese yollanan faturaların, "Binalar henüz inşaat halinde" savunmasının doğru olmadığını anlatmak amacıyla sunduğu kaydedildi. Zira Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, bir önceki duruşmada Sıtkı Kürüm'ün villasının ruhsata aykırı yapıldığının kendilerine ihbar edildiğini ve belediye olarak gerekli işlemler yaptıklarını belirterek, "Ruhsata aykırı inşaat yapımı tespit edildiğinde mühürleme tutanağı tutularak inşaat mühürlendi. Hakkında yasal işlem yapılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İdari para cezası kesildi. Ayrıca yıkım kararı alındı ve belediyenin fen işleri müdürlüğüne durum bildirildi. Villa şu anda hala inşaat halinde durmaktadır. Villasını inşaat ruhsatına uygun hale getirdiği takdirde inşaat bitirme durumu halen mevcut" diye konuşmuştu. 


 Sabah Egeli


Geri Dön