25 / 04 / 2024

Abdulhamithan Camisi led aydınlatma sistemiyle donatılacak!

Abdulhamithan Camisi led aydınlatma sistemiyle donatılacak!

Türkiye'nin en büyük üçüncü camisi olan Kahramanmaraş'taki Abdulhamithan Camisi, led aydınlatma sistemiyle yeni siluetine kavuşacak.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek çalışma ile Kahramanmaraş'ın en görkemli mabedi Abdulhamithan Camisi'nin, yeni yüzüyle şehre farklı bir siluet, turizme ise canlılık kazandırması bekleniyor. 


BEYAZ VE AMBER 

Projesi, Boğaziçi Köprüsü'nün aydınlatmasını da gerçekleştiren firma tarafından hazırlanan Abdulhamithan Camisi Led Aydınlatma İşi'nin plan, proje ve kontrolörlüğünü Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Müdürlüğü yürütecek. Caminin sabit rengi sıcak beyaz ve amber renklerinin uyumuyla sağlanacak. 


90 GÜNDE BİTECEK 

Aydınlatma cami kütlesinin dış cephesi, minareleri, şadırvanı, asansör kısmı, ana kapıları, iç duvarlardaki Ayetel Kürsi yazısı ve kubbe içi ışıklandırması olarak planlandı. 90 günde tamamlanması planlanan projenin görselini Türkiye Philips; plan, proje ve kontrolünü ise Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Müdürlüğü yürütecek.


Sabah Güney


Geri Dön