26 / 04 / 2024

Abduljawad Holding Maslak 1453'te The Ascott Limited ile anlaştı!

 Abduljawad Holding Maslak 1453'te The Ascott Limited ile anlaştı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun en büyük projesi olan Maslak 1453’te daha önce iki kule satın alan Abduljawad Holding, dünyanın önemli residence yönetim markası The Ascott Limited ile anlaştı.



Anlaşmaya destek olduklarını kaydeden Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin dünyanın en büyük karma projelerinden biri olduğunu belirterek, “Ascott gibi gayrimenkulden yıllık geliri 65 milyar dolar olan dünya devinin Türkiye’deki ilk yatırımının Ağaoğlu ile olması bizim için oldukça önemli” dedi.


700 milyon dolar ciro

Maslak 1453’ün son durumuyla ilgili bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, 5 bine yakın konutun 3 bin 750’sinin satıldığını, bunların 1250’sini yabancı yatırımcıların aldığını kaydetti. Rahvalı, “Yabancı yatırımcıya satışlarımızın yüzde 30’unu yaptık. Bu satışlardan 700 milyon dolar ciro elde ettik. Şu an da ticari ünitelerin kiralamasına başlıyoruz. Yerli ve yabancı danışmanlarımızla ticari alanlarımızın kiralanmasıyla ilgili görüşmeleri yürütüyoruz” diye konuştu.

Yatırım yapmadan önce projeleri bir yıl kadar araştırdıklarını söyleyen Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad, “Gördük ki Maslak 1453 yatırım yapmak için iyi değil, çok iyi bir proje. Son üç yıldır birlikte çalışmalarımız kapsamında hem geleceğe parlak bir yatırım yapmış, hem de Ağaoğlu gibi kıymetli bir kardeş kazanmış oldum. Ascott ile ortaklığımızı açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu proje İstanbul’un en önemli projelerinden biri olacak. Ascott bu anlamda en deneyimli şirketlerden biri. İçinde bulunduğu projelere değer katıyorlar” diye konuştu.


Sıra ‘cadde’de...


Maslak 1453 projesinin bitme aşamasına geldiğini, Cadde 1453 için de her gün büyük gruplarla görüşme halinde olduklarını vurgulayan Ali Ağaoğlu, “Cadde 1453 için de yabancılarla görüşmelerimiz var, birkaç firma, belki çok kısa bir sürede sonuçlanır” dedi.

Hasan Rahvalı ise Cadde’de farklı bir konsept denediklerini anlatarak, “Maslak 1453 projesinde Türkiye’de ve dünyada ilkleri realize etmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda cadde konseptinin organize perakende uygulaması örneği ile Cadde 1453 de Türkiye’de bir ilk olacak. İstanbul’un fethiyle uygun bir anlam ifade etmesi için caddenin uzunluğunu 1453 metrede bıraktık. Dünyanın en büyük marka sahibi ve fonları Türkiye’ye geliyor. Cadde 1453’te yerli - yabancı dünya markalarının konumlandırılmasıyla hem toplum hem de burada yaşayanlar için bir fırsat sunmuş olacağız” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön