20 / 04 / 2024

Abdulkadir Yazıcı Yozgat Spor Vadisi'ndeki inşaatı inceledi!

Abdulkadir Yazıcı Yozgat Spor Vadisi'ndeki inşaatı inceledi!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yapımı devam eden spor vadisinde çalışmaları inceledi. Vali, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, spor vadisinin en kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.



Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yapımı devam eden spor vadisinde çalışmaları inceledi. Vali Yazıcı, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, spor vadisinin en kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.Vadinin üç etaptan oluştuğunu belirten Yazıcı, "Birinci etapta gençlik merkezi, sporcu fabrikası binası, 400 metre atletizm pisti, 3 basketbol voleybol sahası, 3 pota sahası, 2 mini futbol sahası, 2 tenis kortu, uzun atlama sahası, pinpon sahası, tırmanış duvarı, kay kay pisti, gazebolar, seyir terası, uçurtma tepeleri, 735 kişilik açık amfi tiyatro, yürüyüş yolları, sosyal alanlar yer alıyor. Bunların toplam maliyeti şu anda 25 milyon lira. Bu yatırımları ilimize kazandırarak sosyal hayata önemli bir katkı sağlamış olacağız" diye konuştu. Bu etaptaki kapalı yüzme havuzunda çalışmaların tamamlandığını kaydeden Yazıcı "Kentimizde kaplıca tesisi veya otelleri saymazsak insanlarımızın yüzmeyi öğreneceği bir yer yok. Bu açıdan çok elzem bir ihtiyaçtı. Tesiste 500 kişilik izleyici kapasitesiyle farklı etkinlikler de yapılacak" dedi. Yazıcı, vadinin ikinci bölümdeyse dağ kızağı, macera parkı, bungalov evleri ve bağlı sosyal tesis binası, gezi treni ve tünel, iskeleler ve kayık üniteleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, hobi bahçeleri, gölet düzenlemesi ve piknik alanları, fitness alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve köprülerin yer alacağını kaydetti.


Üçüncü etap ağaçlandırılıyor

Vali Yazıcı, üçüncü etapta binlerce ağacın dikildiğini anlatarak, "Üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. Toplamda bin 300 dekar alanın 600 dekarlık kısmına muhtelif  boy ve çapta boylu 15 bin 407 fidan ve geriye kalan 700 dekar alanaysa normal boylarda toplam 75 bin tüplü, iğneli ve yapraklı fidan dikildi" ifadesini kullandı.Yazıcı, vadiye emeği geçenlere teşekkür etti.


Radikal


Geri Dön