25 / 04 / 2024

Abdullah Öcalan'ın mal varlığı meclis gündeminde!

Abdullah Öcalan'ın mal varlığı meclis gündeminde!

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mal varlığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tor, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..



 Abdullah Öcalan ın mal varlığı meclis gündeminde!


MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mal varlığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tor, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Tor önergesinde "Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğünü parçalamak ve Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde bağımsız devlet kurmak amacı ile terörist faaliyet gösteren PKK ve terör örgütü 15 Şubat 1984 tarihinden günümüze kadar faaliyetlerini devam ettirmektedir. PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan 13 Şubat 1999'da yakalanmış ve Türkiye getirilmiştir. 31 Mayıs 1999'da yargılanmaya başlanmış, 29 Haziran 1999'da "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" şuçuyla idama mahkum edilmiştir. Cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilmiştir ve günümüzde İmralı Cezaevi'nde hapis yatmaktadır." diyerek 4 soru sordu.


Tor'un soruları

1- Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'deki mal varlığı tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise malvarlığı nedir?


2- Malvarlığına el konulmuş mudur?


3- Yurt dışındaki bankalarda hesapları bulunmakta mıdır? Yurt dışındaki bankalarda hesapları var ise bunların dondurulması veya el konulması için gerekli yazışmalar yapılmış mıdır?


4- Şanlıurfa/Halfeti Ömerli köyünde bulunan Öcalan'a ait 21 bin 600 metrekarelik bağın gelirlerini kimler almaktadır?





Geri Dön