26 / 04 / 2024

Abdürrahim Devrim, Muş'a otel yapmak için destek istiyor

Abdürrahim Devrim, Muş'a otel yapmak için destek istiyor

Muşlu iş adamı Devrim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Muş ve Bitlis"e otel yapmaları konusunda otelcilere çağrıda bulunduğunu anımsattı



İş adamı Abdürrahim Devrim, Muş"ta otel yaptırmak istediğini ancak gerekli olan arsayı bulamadığını söyledi. Muşlu iş adamı Devrim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Muş ve Bitlis"e otel yapmaları konusunda otelcilere çağrıda bulunduğunu anımsatarak, kendilerinin bu çağrıdan önce otel yapmak için girişimdebulunduğunu kaydetti.

Yaklaşık 6-7 aydır otel yapmak için arsa arayışı içinde olduklarını  anlatan Devrim, 'şžeker Fabrikası ile şehir merkezi arasında kalan bölgede deşahsa ait arsa sahipleriyle irtibata geçtik ama bir netice elde edemedik. Özellikle Muş-Bitlis karayolu güzergahında da yer arayışlarımızı sürdürüyoruz' diye konuştu. Devletin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Devrim, 'Bir türlü istediğimiz yerde arsa bulamadık. 5 yıldızlı otel yapmak için en az 10 dönüm araziye ihtiyaç var. Devletin bize destek vermesini istiyoruz. Arsayı da ücretsiz talep etmiyoruz. Ücret karşılığında 5 yıldızlı otel yapılabilecek bir arazitahsis edilmesi halinde derhal çalışmalara başlayacağız.   Projemiz hazır. Tek eksiğimiz arsa' şeklinde konuştu. şžehir merkezinde de 4 yıldızlı otel yapabileceklerini ifade eden Devrim, 'Bunun için de İstasyon Caddesi güzergahında arsa arayışlarımız sürüyor. Devletin ilgili kurumları bize yardımcı olursa, şehir merkezinde de 4 yıldızlı otel yapabiliriz. Maddi gücümüz buna elverişlidir' dedi. Muş Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin çetin ise Kültür ve Turizm Bakanlığının otel yaptırmak isteyen yatırımcılara yer tahsisi gibi bir desteğin söz konusu olmadığını, ancak yatırımcılara bazı vergilerden faydalanması içinişletme belgesi tahsis edildiğini belirtti. çetin, 'Vatandaş eğer böyle bir yatırım yaparsa, biz ona işletme belgesiveririz. Bunun dışında başka bir tasarrufumuz yok' diye konuştu.
AA


Geri Dön