26 / 04 / 2024

Abdurrahman Dilipak: 125 m2 evim 88 m2 gösterildi

Abdurrahman Dilipak: 125 m2 evim 88 m2 gösterildi

Dilipak, yasal faiziyle 167 bin TL'yi bulan cezayı ödeyemeyince evi haczedildi. Kadıköy 4. İcra Müdürlüğü'nde satışa çıkarılan ve 230 bin TL değer biçilen yazarın evi, önceki gün 180 bin



Vakit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 28 Şubat sürecinde fişlemelerle gündeme gelen Batı Çalışma Grubu (BÇG)'nun kurucusu eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya hakkında yazdığı yazıda "Hakkımı helal etmiyorum. Her nefis ölümü tadacaktır." ifadesi sebebiyle 2003'te 30 bin TL tazminat cezasına çarptırıldı. Ancak Dilipak, yasal faiziyle 167 bin TL'yi bulan cezayı ödeyemeyince evi haczedildi. Kadıköy 4. İcra Müdürlüğü'nde satışa çıkarılan ve 230 bin TL değer biçilen yazarın evi, önceki gün 180 bin TL'ye alıcı buldu. Yazar, gelişmeyi "28 Şubat'ın etkisi halen devam ediyor." sözleriyle değerlendirirken, "Evim satıldı. Şimdi hakkımı helal mi edeceğim?" tepkisini gösteriyor. Hukuki mücadelesinin süreceğini belirten Dilipak, öncelikle satışın iptali için başvuruda bulunacağını kaydediyor. Uluslararası kuruluşların davayı izlediğini ve birçok forumda sürecin not edildiğini vurgulayan Dilipak, en çok süreci başından beri takip eden Basın Konseyi ile üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin suskun kalmasına içerlediğini söylüyor.

Abdurrahman Dilipak, Erkaya'nın vârisleri Asuman Kıratlı, Gülden Erkaya ve Argun Erkaya tarafından açılan dava sürecinin hukuk hatalarıyla dolu olduğunu ifade ediyor. Hakkında hem ceza hem de hukuk davası açıldığını vurgulayan Dilipak, ceza davasından beraat ettiği, ancak diğer davanın adresine ulaşılamadığı gerekçesiyle gıyabında sonuçlandığına dikkat çekiyor. Dilipak'ın adresini bulamadıkları gerekçesiyle davayı gıyabında yürüten Erkaya'nın avukatları, 2003 yılında karar kesinleşir kesinleşmez yazarın evini bir günde bulmuş ve hacze gelmişlerdi.

Satış işlemindeki hukuksuzluklara da değinen Dilipak, "125 metrekare olan evim 88 metrekare gösterildi." ifadelerini kullanıyor. Dilipak, şimdi çocuklarıyla kaldığını belirtirken, hukuki mücadeleye devam edeceğini ifade ediyor.
Zaman


Geri Dön