19 / 04 / 2024

Abdurrahman Dilipak'ın evi icradan satıldı!

Abdurrahman Dilipak'ın evi icradan satıldı!

Anadolu'da Vakit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın Kadıköy'deki evi, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Güven Erkaya hakkında 25 Haziran 2000 tarihinde yazdığı "Hakkımı helal etmiyorum" yazısından sonra 167 bin TL'lik tazminat nedeniyl



Dilipak'ın, Kadıköy 4. İcra Müdürlüğü'nde satışa çıkarılan ve 230 bin TL değer biçilen evini, 180 bin TL'ye Muhammed Resuloğlu satın aldı. Satış işleminin ardından, adliye çıkışında açıklama yapan Dilipak, şöyle konuştu: "(Hakkımı helal etmiyorum) sözümden dolayı hakkımda hem tazminat hem de ceza davası açıldı. Bu davalardan ceza davası zaman aşımına uğradığı için düştü. Ancak tazminat davası adresimi bulamadıkları gerekçesiyle gıyabımda bir yargılama yapılarak ilan yoluyla davayı sürdürüyorlar. Dava karara bağlanıyor. Temyiz süresi geçtikten sonra bana ulaşıyorlar. Kanuna karşı hile yoluyla evim gasp edildi. Evim 88 metre kare gösterilmiş. Evim müştemilatı ile 134 metrekare." Dilipak, bu davayla ilgili olarak AİHM'e de başvurduğunu belirterek, 2009 yılı Eylül ayına kadar hükümetten savunma istendiğini bildirdi.

Bu davanın 2000 yılında açılan bir dava olduğunu belirten Dilipak, davanın 2004 yılında sonuçlandığını, 2005 yılında AİHM'e gittiğini söyledi. Dilipak, evin icra yoluyla satışına 7 gün içinde itiraz hakları olduğunu ve en kısa zamanda itiraz edeceğini belirterek, hukuk mücadelesine devam edeceğini ve sessiz kalmayacağını bildirdi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan haberler

Dilipak'ın evi icrada satıldı

Abdurrahman Dilipak'ın evi, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Güven Erkaya'ya ödeyeceği 167 bin TL'lik tazminat için icra yoluyla satıldı. Vakit Gazetesi yazarı Dilipak'ın, Kadıköy 4. İcra Müdürlüğü'nde satışa çıkarılan ve 230 bin TL değer biçilen Kadıköy Acıbadem'deki evini, 180 bin TL'ye Muhammed Resuloğlu satın aldı. Satış işleminin ardından, adliye çıkışında açıklama yapan Dilipak, şöyle konuştu: "(Hakkımı helal etmiyorum) sözümden dolayı evim gasp edildi. Evim 88 metre kare gösterilmiş. Oysa müştemilatı ile 134 metrekare." Bu davayla ilgili olarak AİHM'ye de başvurduğunu hatırlatan Dilipak, satışa 7 gün içinde itiraz edeceğini, hukuk mücadelesine devam edeceğini bildirdi.
Sabah

Dilipak 'hakkını helal etmedi', evinden oldu

Vakit Gazetesi yazarı Abdurruhman Dilipak'ın evi 2000 yılında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya hakkında yazdığı 'Hakkımı helal etmiyorum' yazısı sonucu kendisine açılan 167 milyon TL'lik tazminat davası nedeniyle haczedilerek satıldı.

Satış sonrasında açıklama yapan Dilipak kanuna karşı hile yoluyla evinin gasp edildiğini belirterek, "`Hakkımı helal etmiyorum' sözümden dolayı hakkımda hem tazminat hem de ceza davası açıldı. Bu davalardan ceza davası zamanaşımına uğradığı için düştü. Ancak tazminat davası adresimi bulamadıkları gerekçesiyle gıyabımda bir yargılama yapılarak ilan yoluyla davayı sürdürüyorlar. Dava karara bağlanıyor. Temyiz süresi geçtikten sonra bana ulaşıyorlar. Evim 88 metrekare gösterilmiş. Evim müştemilatı ile 134 metrekare" diye konuştu.
Dilipak, davayla ilgili olarak 2005'te AİHM'ye başvurduğunu ve 2009 Eylül sonuna kadar hükümetten savunma istendiğini belirtirken, evin icra yoluyla satışından sonraki 7 gün içinde itiraz hakları olduğunu ve sessiz kalmayacağını da sözlerine ekledi. 230 bin TL değer biçilen ev, 180 bin TL'ye satıldı.
Radikal


Geri Dön