25 / 04 / 2024

Abdurrahman Gazi Türbesi Yolu güzelleştirildi!

 Abdurrahman Gazi Türbesi Yolu güzelleştirildi!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Abdurrahman Gazi Türbesi, bayram öncesi yapılan yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarıyla türbeye güzel bir ulaşım alanı sağlandı...



Abdurrahman Gazi Türbesi mevkisinde yol genişletme ve asfaltlama çalışması tamamlanırken, türbeye yapılan ziyaret akışı da rahatladı. Türbe çevresinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, inanç turizminde önemli olan Abdurrahman Gazi Türbesi'nde yolların asfalt çalışması noktasında harekete geçtiklerini söyledi. 

Türbeye ulaşımı sağlayan ana yolda, baştan sona asfalt uygulanacağını belirten Başkan Çoban, bu çalışma çerçevesinde mezarlık yolu ve çevresinde de çalışması yapacaklarını belirterek, "Abdurrahman Gazi Türbesi'nin, sadece Ahlatlılar tarafından değil, Ahlat dışından gelen misafirlerin de uğrak mekanı olduğuna dikkat çekmek istiyorum. İnanç turizmi bağlamında Ahlat için büyük önem taşıyan türbe etrafında da çeşitli peyzaj ve çevre düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz. Türbeye giden ana yolu da son derece dayanıklı olan asfaltla adeta yeniden inşa edeceğiz" dedi. 


Başkan Çoban, Abdurrahman Gazi Türbesi yol çalışmalarında emeği geçen Karayolları Bölge Müdürü'ne, müteahhit Mekin Orak ve Zabit Demir'e katkılarından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, daha sonra katkılarından dolayı müteahhit Mekin Orak ve Zabit Demir'e plaket verdi.



Güneydoğu Güncel Gazetesi


Geri Dön