27 / 04 / 2024

Abdurrahman Kaan: 81 ile TOSİ kuracağız!

Abdurrahman Kaan: 81 ile TOSİ kuracağız!

MÜSİAD'ın yeni başkanı Abdurrahman Kaan, "81 ilde en az bir TOSİ kurulmasını düşünüyoruz. Şu anda bununla ilgili çalışma yürütüyoruz. " dedi.




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Öngörümüz Türkiye'nin, bu yılki büyümesinin yüzde 3.5'in altına düşmeyeceği yönünde" dedi. AA Finans Masası'na konuk olan Kaan, yatırım ortamıyla ilgili yeni dönemde bir projeleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 


TOKİ KONUTLARI DA OLACAK


"Yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalışıyoruz, şu anda maliyetlerimiz, her şeyimiz hazır, büyüyebilen bir sanayi sitesi modeli... İçinde aynı zamanda meslek lisesi de bulunuyor. Kreş de olacak. Bunun  TOKİ  üzerinden yapılmasını öngörüyoruz. İsmini de Toplu Sanayi İdaresi (TOSİ) diye ifade ediyoruz. Sanayi sitesinin yanına, oradaki çalışanların da yaşayabileceği TOKİ konutları tarzında bir konut sistemini de yerleştireceğiz." Kaan, 81 ilde en az bir TOSİ'nin kurulmasını düşündüklerini ifade ederek, "Bazı illerimizde 2-3 tane açılabilir. Özellikle limanlara yakın bölgelerde daha fazla yapılması önerimiz var. Bununla ilgili çalışma yürütüyoruz" dedi.


İcadı seven projeci biriyim


Kendisi hakkında bilgi aktaran Kaan,  "İşletme mezunuyum. Türkiye'de sektörel ilkleri yapan bir kişiyim. Türkiye'de 21'e yakın ilkim var. Aynı zamanda dünyada da üretim noktasında ilklerimiz var. Mesela en son çıkardığımız ve sıvı protein diye tabir ettiğimiz ürün henüz dünyada yapılamadı" dedi.


Akşam


Geri Dön