27 / 04 / 2024

Abdurrahman Yeşiltaş: İmar çalışmaları endişe verici!

Abdurrahman Yeşiltaş: İmar çalışmaları endişe verici!

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Yeşiltaş ve Meclis üyeleri yapılan imar çalışmalarının "adrese teslim" ve endişe verici olduğunu söyledi. Yeşiltaş: "Adana'da tüm müteahhit, yatırımcı ve vatandaşları rencide edecek bir çalışmanın startını verdiler." dedi.



AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Seyhan Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yalçın Limoncu işleyişle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, İmar Komisyonu Üyesi Abdullah Ersöz ise imar çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Yeşiltaş "Pınar, Gürselpaşa ve Fatih mahallelerinin imar çalışmalarında ki gelinen noktadan endişeliyiz"


Konuşmasına yoğun seçim gündeminde vakit ayırıp toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Yeşiltaş; "Bu günkü toplantımızın konusu Seyhan ilçemizin Pınar - Gürselpaşa - Fatih gibi mahalleleri kapsayan 3.BÖLGE olarak adlandırılan büyük alandaki, Seyhan ilçe belediyesinin 1/1000'lik plan çalışmaları konusundaki gelişmelerdir.


Bu bölgedeki imar çalışmalarının seyri, gelinen nokta ve gelecekteki durumu biz AK Parti grubunu endişelendirmekte ve kaygılanmaktayız.


Meclis üyelerimiz; gerek komisyonlarda gerekse meclis toplantılarında yaşanan gelişmeleri hayretle izleyip, vatandaşlarımızın ve Seyhan ın geleceğini olumsuz yönde etkileyecek gelişmeler karşısında gerekli olan tavrı, çalışmayı ve konuşmaları mecliste yapmaktadırlar. Ve mevcut belediye idaresini yapılan yanlışlardan dolayı uyarmaktadırlar.


Seyhan ilçemizin Pınar - Gürselpaşa - Fatih gibi mahalleleri kapsayan 3.BÖLGE olarak adlandırılan büyük alandaki, 1/1000 lik plan çalışmaları geçmiş yönetim tarafından başlatılmış fakat sebebini bilmediğimiz gelişmelerden dolayı bitirilememiş ve yeni belediye yönetiminin takibine ve tamamlamasına bırakılmıştır.


Yeni yönetim; 15 aylık süre içerisinde planlama çalışmalarının devam ettiğini yüklenici firmanın ilk yaptığı çalışmanın %30-40 seviyesinde olduğunu, bunlarında yanlışlıklarla dolu olduğunu ifade ettiler. Yüklenici firmanın bu işi başaramadığı ve daha önce verilen işi tasfiye yoluna gidileceğini ifade ettiler.


Biz AK Parti grubu olarak böylesine önemli ve büyük bir bölgenin bu durumda olduğunu henüz 2 ay öncesinde yapılan komisyon ve meclis toplantıların da öğrendik ve idarenin bu konu hakkındaki tavırlarını hayretler içerinde seyrettik.


Değerli arkadaşlar bu durum ne demek; böylesine devasa bir alanda yapılması gereken yatırımları, yapılaşmaları ve gelişmeleri durdurmak demektir. Gerek ekonomik gelişmenin, gerekse sosyal yapılaşmaların önünü tıkamak ve Seyhan'ın gelişmesine engel olmak demektir.


Başkan Yeşiltaş "Müteahhit ve yatırımcının sorunlarının çözümü için adım atılmadı."


Şu anki imar çalışmalarında ki son durum; Seyhan belediyesi idaresi bu bölgedeki imar çalışmalarının bir an önce yapılıp kapalı imar bölgelerinin imara açılacağını müteahhit firmalarının ve yatırım yapan yatırımcının mağduriyetinin giderileceğini ifade ediyorlar.


Biz Ak Parti grubu olarak soruyoruz; belediye yönetimine geldiğiniz günden bu güne kadar, birkaç defa müteahhit firmalarla özel tanışma toplantıları yaptınız, bürokratlarınızla tanıştırdınız " müteahhitlerin ve yatırımcının sorunlarını çözeceğiz dediniz " ve sorunları çözmek için hangi adımları attınız?


Daha önceki aylarda idare tarafından meclis ve komisyon gündemine gelen vatandaşların bireysel olarak 1/5000 imar çalışmasına uygun olarak yaptırıp onaylanmasını talep ettiği 1/1000 çalışmaları komisyon ve meclis tarafından 3. BÖLGE büyük imar çalışması yapılıyor bekleyin denilerek dosyalar müdürlüğüne iade edilmiştir.


Gelinen bugünkü noktada bu ve buna benzer imar dosyaları tekrar meclis gündemine getirilerek komisyonlara gönderilmek istenmektedir. Bu konuda biz Ak Parti grubu ve diğer partilerin bazı meclis üyeleri de bu kişiye özel dosyaların yeniden gündeme alınmaması için reddine oy kullanmamıza rağmen CHP nin oy çokluğu sebebiyle gündeme alınmış ve komisyona havale edilmiştir.


Ve maalesef Bu durum; Seyhan belediyesinin kendi bünyesinde ki 1/1000 imar değişikliği EMSAL teşkil edecek ve kişiye özel imar planlamasının önünü açmak için kabul edilmiştir.


Bu gelişme;  Adana  kamuoyunun ve tüm yapı müteahhitlerini rencide edecek bir uygulamanın startıdır. Bu mantık hem müteahhitlere hem de vatandaşlara maddi olarak külfet getirecektir. 3-4 ay da yapılacağı söylenen planlama çalışmaları önümüzdeki 1-2 yıl için de suistimale açık olacak şekil de bitirilmeme tehlikesi vardır. Ve biz ak parti grubu olarak Seyhan'ımızın ve vatandaşlarımızın haklarının korunması açısından bu kaygıları taşımaktayız.


Ak Parti grubu olarak bizler bu ayki yapılan meclis toplantılarında; kamu yararına acil imar uygulamalarının dışındaki kişiye özel başvuru yapılan tüm imar dosyaların bekletilerek BÜYÜK İMAR çalışmasının ivedilikle hızlı bir şekilde tamamlanması ve akabinde tüm müteahitlerin çalışmalarında birbirine yakın zamanlarda çalışmalarına start alabileceği, ayrımcılığın- suistimalin - şaibenin olmadığı ve rantçılığa fırsat verilmeyen eşitlikçi bir çalışma ortaya konulmalıdır.


Böyle bir çalışma olduğu takdirde müteahhitlerin daha uygun oranlarda arsa bulması ve vatandaşların da daha uygun fiyatlarda ev ve işyeri sahibi olması mümkün olacaktır.


Bunların sonucunda Kişiye özel imar uygulamaları meclisi zan altın da bırakacaktır ve Seyhan'daki imar çalışmaları da sekteye uğrayacak ve tamamlanamayacaktır.


Bu durumu tüm Seyhan lı vatandaşlarımıza siz değerli basın mensupları aracılığıyla iletmek istiyoruz.


Geri Dön