20 / 04 / 2024

Acarkent Kooperatif Evleri, 2 milyon 400 bin TL'ye! İcradan!

Acarkent Kooperatif Evleri, 2 milyon 400 bin TL'ye! İcradan!

Manavgat 3. İcra Müdürlüğü, Antalya İli, Manavgat İlçesi, Side Beldesi, Kemer Mahallesi, 434 ada, 2 nolu parselde yer alan 2 bin 977 metrekare yüzölçümlü Acarkent Kooperatif Evleri'ni satışa sunuyor



Managat 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

MANAVGAT 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/1149 TAL

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı,

Satış şžartları: Manavgat ilçesi, Side Beldesi, Kemer Mahallesi, 434 ada, 2 nolu parsel 2.977,50 m2 yüzölçümlüdür. Tapuda arsa vasıflı olarak borçlu kooperatif adına kayıtlıdır. Satışa konu taşınmaz Adnan Menderes Bulvarı 520 sokak ile 511 nolu sokağın kesiştiği köşe başında Acarkent Kooperatif Evleri olarak yer almaktadır. Adnan Menderes Bulvarına 100 m. kadar batısındadır.

Taşınmazın bulunduğu Side Beldesinde imar planı uygulaması yapılmış/taşınmaz imar arsası vasfı kazanmıştır. Taşınmaz çevresindeki yollar asfaltlanmış ve kullanılmaktadır. çevresindeki adalarda % 80 üzerinde yapılaşma oluşmuş, yol, su, elektrik, kanalizasyon, PTT gibi temel altyapısı tamamlanmış, çevresinde park, okul, cami, hastane gibi sosyal tesisler bulunmaktadır.

Parsel üzerinde her biri bodrum (sığınak) + zemin kat + normal kat + çatı katı olmak üzere 4 katlı 6 blokta 24 adet villa inşa edilmiştir. Sitenin açık yüzme havuzu ve kafeteryası yapılmıştır. Bodrum katlar projede sığınak olarak görünmekte olup, bağımsız bölümlerle bağlantılı değildir. Toplam dubleks konut sayısı 24, toplam sığınak sayısı 24 dür.

Dubleks konutların giriş katında salon, açık mutfak, üst katında 2 oda, 1 banyo, balkon bulunmaktadır. Balkonlar PVC doğrama ile çevrilerek odalara dahil edilmiştir. Binanın üzerinin bir bölümüne çatı yapılmış, bir bölümü teras olarak düzenlenmiştir. Dubleks konutların zemin kaplamaları seramik, iç kapıları amerikan panel, dış cephe doğraması PVC'dir. İç merdiven ahşaptan yapılmış olup çatıya kadar çıkmaktadır. Bodrum katlar sığınak olarak yapılmamış, 1 oda açık mutfak ve banyodan oluşmaktadır. Zemin kapla ¬maları seramik, dış cephe doğraması PVC'dir. Projede sığınak iken daire yapılan yer ¬lerin kullanım alanı 20 m2, dubleks dairelerin kullanım alanı 60 m2'dir. Sitenin etrafı duvarla çevrilmiş, bahçede yürüyüş yolları ve açık yüzme havuzu yapılmıştır. Yapıların elektrik ve suyu mevcut olup kullanılır durumdadır.

Manavgat Side Beldesi Kemer Mahallesi 434 ada 2 nolu parselde, 6 blokta toplam 24 adet villa özellikleri, emsalleri ve piyasa rayiçleri dikkate alındığında bütün olarak 2.400.000,00 TL değerindedir.

SATIşž şžARTLARI
1-Birinci satış 11.03.2011 günü olup, saat: 10.00-10.10 arası Manavgat 3. İcra Müdürlüğü 323 nolu 3- İcra Müdürü odasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla artırma 10 (on) gün uzatılarak 21.03.2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edile ¬cektir. şžu kadar ki artırma bedelinin taşınmazın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedel ile alıcı çıkmaz ise satış düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % ,20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV, damga vergisi, tapu harç ve masrafları, tellaliye alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özel ¬likle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve iş kefilleri teklif edilen bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. (IİK 133. md)

5-şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1149 Tal. Sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 25.01.2011 (IİK m. 126)
(*)llgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön