28 / 03 / 2024

Acarkent'te bazı villalara ve Doğa Koleji'ne kaçak iddiası

Acarkent'te bazı villalara ve Doğa Koleji'ne kaçak iddiası

Sanıklar hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi



Sarıyer Acarkent'te bulunan bazı villalar ile Doğa Koleji'nin kaçak olduğunu bilmesine rağmen işlem yapmadığı iddiasıyla eski belediye başkanı Yusuf Tülün, İstanbul Büyükşehir Belediye Belediyesi İmar eski Müdürü Semih Ay ve imar müdürlüğü çalışanları hakkında kamu davası açıldı. Sanıklar hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.  Eski Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevinden istifa ettikten sonra Acarlar Şirketler Topluluğu'nda görev yapan Ahmet Başer, eski patronu İsmet Acar'ı Beykoz ve Sarıyer'de ormanlık alana inşaat yaptırmakla suçlamış ardından Acarkent'te bulunan Doğa Koleji'nin eklentilerinin kaçak olduğunu iddia etmişti.
Yapılan incelemelerde Zekeriyaköy Kasap Çayırı mevkiinde Acarlar İnşaat tarafından yapılan 1100 konuttan 10 tanesiyle eski adı Acar Koleji olan 2006 yılından sonra
Doğa Koleji olarak hizmet vermeye devam eden yapının bazı eklentilerinin kaçak olduğu belirlendi. Ayrıca 31 Temmuz 1987 tarihli yapı ruhsatında 10 adet konut ile okulun bulunmadığı tespit edildi.

SUÇ  DUYURUSUYLA BAŞLADI

Yapılan tespitin ardından Sarıyer Belediyesi Encümeni tarafından kaçak eklentiler için yıkım kararı çıktı ancak bu karar bir türlü uygulanamadı. Bunun üzerine Ahmet Başer, bu kez verilen kararı uygulamayan Sarıyer Belediyesi eski Başkanı Sedat Özsoy ve şikayetin yapıldığı dönemde başkan olan Yusuf Tülün ile belediye ve İmar Müdürlüğü'nde görevli 9 kişi hakkında 2007 yılında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dosya kapsamında bir önceki belediye başkanı Sedat Özsoy'un da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında ise kovuşturmaya gerek görülmedi.
Gülden KILIÇ/Akşam


Geri Dön