29 / 03 / 2024

Acarlarlı pazarcılar bölge hali istiyor!

Acarlarlı pazarcılar bölge hali istiyor!

Ege Bölgesi'nin satış hacmi açısından en büyük merkezi olan Aydın'ın İncirliova ilçesi Acarlar mahallesinde bulunan toptancı halindeki esnaf sorunlarına çözüm bekliyor, pazarcılar bölge hali istiyor...




Günlük 300 tona yakın sebze ve meyve sirkülasyonu sağlayan Acarlar halkı, mahallelerine modern bir bölge hali kurulmasını istedi. Ege Bölgesi'nin satış hacmi bakımından en büyük merkezi olan Aydın'ın İncirliova ilçesi Acarlar mahallesinde bulunan toptancı halindeki pazarcı esnafı, bölge hali isteklerinin yerine getirilmesini talep etti. Yörenin en büyük geçim kaynağı olan sebze ve meyve halinin bölgeye hitap etmesi için esnaf, siyasi kesimlerden destek bekliyor. 


Ürün çeşitliliği

Pazarcı esnafı olarak en büyük arzuların bölge hali olduğunu belirten Acarlar Hali Komisyoncuları ve Pazarcıları Koruma Derneği Başkanı Aşkın Şimşek, bölge hali ile Aydın'ın da büyük kazanımlar elde edeceğini söyledi.

Aydın genelinde 14 hal bulunduğunu söyleyen Acarlar Hali Komisyoncuları ve Pazarcıları Koruma Derneği Başkanı Şimşek, "2011 yılında yapılan sebze ve meyve hali yöremize büyük bir canlılık getirmişti. Ülkemizin her tarafına ürün gönderdiğimiz halimizin, bölge hali olarak devam etmesini istiyoruz. Pazarcı esnafı olarak en büyük beklentimiz bu. Modern bir şekilde dizayn edilerek yöremize kazandırılacak olan bölge hali ile yörede ürün çeşitliliği de artacak. Hem pazarcı esnafımızın geleceği hem de Aydın'ın ekonomik yönden kalkınması için bölge halinin kurulması lazım. Bu konuda Aydınlı büyüklerimizin desteklerini bekliyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön