25 / 04 / 2024

Accor, Gaziantep'te Novotel ve Ibis otelleri açacak!

Accor, Gaziantep'te Novotel ve Ibis otelleri açacak!

Dünyada 90 ülkede 4 bin 200 oteli olan Fransız otelcilik grubu Accor, Gaziantep'te Ocak ayında 2 otel
birden hizmete açacak



Sanayi ve ticaretteki büyük başarısıyla bölgenin parlayan yıldızı ola Gaziantep, otel yatırımcılarının da gözdesi oldu. Avrupa'nın en büyük hote zinciri ve dünyanın 3. büyük otelcilik devi Accor, "Novotel" ve "Ibis" markalı iki otelini Ocakta açacak.

Toplam 14-15 milyon avroya mal olan, 92 odalı Novotel Gaziantep ve 177 odalı Ibis Gaziantep otelleri özellikle iş amaçlı konaklamalara evsahipliği yapmayı hedefliyor.

Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Accor'un ekonomik oteller sınıfında dünya lideri olduğunu, 90 ülkede 4 bin 200 oteli bulunduğunu, aralarında Sofitel, Novotel ve Ibis'in de yer aldığı çeşitli markaların bulunduğunu belirtti.

Kadaifçioğlu, şunları söyledi:

'Türkiye pazarını sadece 5 yıldız seviyesinde olmadığını düşünerek elimizdeki markaları değerlendirdik. Şu sıralar üzerinde yoğunlaştığımız çalışma Türkiye'nin ekonomisi gelişmiş şehirlerinde, şehir otelleri Ibis ve Novotel
markasını geliştirmek. Ibis ve Novotel 3 ve 4 yıldızlı standart olan markalarımızdır. Genellikle iş amaçlı seyahat eden müşterilerin konaklamaları ve orta ve küçük ölçekli toplantılara ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanmış olan otellerimizin bu şehirlerde önemli bir eksikliği gidereceğine inanıyoruz. Ibis ve Novotel ile bu standart servislerimizi tüm Anadolu'ya yaymak istiyoruz."

-"TÜRKİYE PAZARINA YÖNELİK UZUN VADELİ PLANLARIMIZ VAR"-
Accor'un Türkiye pazarına yönelik uzun vadeli planları olduğunu bildiren Kadaifçioğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin ekonomik olarak gelişmekte veya gelişmiş merkezlerini seçtik. 23 şehir belirledik. Çünkü bu markette yalnızız. Kısa vadede bekleyen 2010'lu yıllardaki projelerimiz ile birlikte 1549 Novotel, 2282 tane de Ibis odası inşa edeceğiz. Bu da 10 Novotel, 17 Ibis demektir. Bu oteller bittiğinde toplam 2 bin ile 2 bin 500 kişi arasında bir istihdam yaratmış olacağız. Accor Grubu'nun Türkiye'deki yatırımları sadece business amaçlı olmayacak. Fransız şirket, Antalya'ya da beş yıldızlı Sofitel tarzı otel düşünüyor ancak farklı bir konseptle... Accor yetkilileri, yer arayışına başladılar."

-"KAYSERİ VE BURSA'DA YATIRIM"-
Gaziantep'te 92 odalı Novotel ve 177 odalı Ibis otelleri ile hizmet vermeye başlayacaklarını ifade eden Kadaifçioğlu, şunları anlattı:

"Novotel Türkiye'deki yıldızlama standartlarına göre 5 yıldız alabilecek düzeyde olan tesisimiz. Ancak Novotel'in dünyada konumlandırılması orta sınıf tesis ve Türkiye'deki karşılığı 4 yıldız. Ibis otelimiz ise dünya standartlarına göre ekonomik sınıf otel markamız ve Türkiye'deki karşılığı ise 3 yıldız. Novotel, ayrıca toplantı, seminer ve yemek organizasyonları için de hizmet verecek."

Gaziantep otellerinin Türkiye'deki 5. ve 6. otelleri olduğunu açıklayan Kadaifçioğlu, Kayseri Novotel ve Kayseri Ibis otellerinin mart ayında açılacağını, Bursa Ibis'in de 2010'da bitmesinin planlandığını bildirdi.

Türkiye'deki tüm yatırımlarının Afken GYO tarafından yapıldığını hatırlatan Murat Kadaifçioğlu, Gaziantep'teki yatırımlarımızın toplam 14-15 milyon avro olduğunu, otellerin açılışının ocak ayı olarak belirlendiğini kaydetti.

-"2010'DA TURİZM GELİRİNDEKİ DÜŞÜŞ SÜRECEK"-
GAP bölgesi ve özellikle Gaziantep'in, Türkiye'nin hızla gelişen bölgesi olduğunu vurgulayan Kadaifçioğlu, şöyle devam etti:

"Gelişen ticaret ve sanayi yapısı ile iş amaçlı seyahatlerde önem taşımakta. Turizm amaçlı seyahatlerde de sürekli olarak artış göstermekte. İç turizmde sürekli olarak artan bir talebe sahip. Kültür gezileri için çok önemli bir destinasyon haline geldiğine inanıyorum. Kültürel zenginlikleri ve mutfağı ile ön plana çıkmış durumda olan Gaziantep yeni yapılacak olan konaklama ve yiyecek içecek tesisleri ile uzun süre gündemde kalacaktır. Komşu ülkelerden de iş amaçlı seyahatlerde büyük bir öneme sahip."

Turizm sektörünün gelişimini değerlendirirken Kadaifçioğlu, parlak bir 2008 yılının ardından geçen yılın üçüncü çeyreğinde ortaya çıkan finansal krizin turizmi de etkilediğini, 2009 yılında turizm sektöründe tatil amaçlı ve genellikle Antalya yöresinde ciddi daralmalar olduğunu, bu daralmaların konaklama sektöründe fiyatların düşmesine yol açtığını anlattı.

Kadaifçioğlu, "Türkiye'ye gelen kişi sayılarında çok büyük azalmalar olmasa bile gelirlerdeki düşüş daha fazla oldu. Bu durumun 2010 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz. İş amaçlı seyahatlerde büyük bir daralma beklemiyoruz" dedi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Accor Gaziantep'e 2 otel açacak

Dünyada 90 ülkede 4 bin 200 oteli olan Fransız otelcilik grubu Accor, Gaziantep'te Ocak ayında 2 otel birden hizmete açacak. Toplam 14-15 milyon euroya mal olan, 92 odalı Novotel Gaziantep ve 177 odalı Ibis Gaziantep otelleri özellikle iş amaçlı konaklamalara evsahipliği yapacak. Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, "Yatırımlarımız sadece business (iş) amaçlı olmayacak. Antalya'ya da beş yıldızlı Sofitel tarzı otel düşünüyoruz" dedi.
Sabah

G.Antep'e 15 milyon Euro'luk otel yatırımı 
 
Ortadoğu'yla artan ticari ilişkiler ve Suriye'ye vizenin kalkması sayesinde bölgenin ticaret merkezi olan Gaziantep, uluslararası otel yatırımcılarının ilgisini çekiyor.
 
Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Fransız Accor, Gaziantep'te ocak ayında iki otel birden açacak. 15 milyon Euro'ya mal olan, 92 odalı Novotel Gaziantep ve 177 odalı Ibis Gaziantep otelleri, iş amaçlı konaklamalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, "Üzerinde yoğunlaştığımız çalışma, ekonomisi gelişmiş şehirlerde, şehir otelleri Ibis ve Novotel markasını geliştirmek. Genellikle iş amaçlı seyahat edenlerin konaklamaları ve orta ve küçük ölçekli toplantılara ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanan otellerimiz bu şehirlerde önemli eksikliği giderecek." dedi. Şirketin 90 ülkede 4 bin 200 oteli bulunuyor. Öte yandan Koç Holding'e bağlı Divan İstanbul Asia Oteli de dün hizmete girdi. Pendik'te arsa maliyeti hariç 125 milyon dolara mâl olan tesiste tesiste 231 oda, 8 süit, 1 başkanlık süiti ve 11 toplantı salonu bulunuyor.
Zaman

Accor, 15 milyon Euro'ya Gaziantep'e iki otel açıyor

Fransız otelcilik grubu Accor, Gaziantep'te ocak ayında iki otel birden hizmete açacak.

Avrupa'nın en büyük hotel zinciri ve dünyanın üçüncü büyük otelcilik grubu olan Accor, Novotel ve Ibis markalı iki otelini ocakta açacak. 14-15 milyon Euro'ya mal olan 92 odalı Novotel Gaziantep ve 177 odalı Ibis Gaziantep otelleri özellikle iş amaçlı konaklamalara evsahipliği yapmayı hedefliyor.

23 şehir belirledik

Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, Accor'un 90 ülkede aralarında Sofitel, Novotel ve Ibis'in bulunduğu 4 bin 200 oteli olduğunu belirtti. Kadaifçioğlu, şöyle konuştu: “Şu sıralar üzerinde yoğunlaştığımız çalışma Türkiye'nin ekonomisi gelişmiş şehirlerinde, şehir otelleri Ibis ve Novotel markasını geliştirmek. Türkiye'nin ekonomik olarak gelişmekte veya gelişmiş merkezlerini seçtik. 23 şehir belirledik. Accor'un Türkiye'deki yatırımları sadece iş amaçlı olmayacak. Fransız şirket, Antalya'ya da beş yıldızlı Sofitel tarzı otel düşünüyor ancak farklı bir konseptle. Yer arayışına başladılar.”

Markaları değerlendirdik

Kadaifçioğlu, şunları söyledi: “Türkiye pazarını sadece 5 yıldız seviyesinde olmadığını düşünerek elimizdeki markaları değerlendirdik. Ibis ve Novotel 3 ve 4 yıldızlı standart olan markalarımızdır. Genellikle iş amaçlı seyahat eden müşterilerin konaklamaları ve orta ve küçük ölçekli toplantılara ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanmış olan otellerimizin bu şehirlerde önemli bir eksikliği gidereceğine inanıyoruz. Ibis ve Novotel ile bu standart servislerimizi tüm Anadolu'ya yaymak istiyoruz.”
Hürriyet


Geri Dön