24 / 04 / 2024

Acıbadem Atakent Hastanesi hizmete sunuldu!

Acıbadem Atakent Hastanesi hizmete sunuldu!

Acıbadem Atakent Hastanesi, grubun 17. ve 60 bin m2’lik kapalı alanıyla en büyük hastanesi. 2 Ocak 2014 tarihinde ilk hastalarını kabul etmeye başlayan Acıbadem Atakent, genel amaçlı bir hastane olarak tıbbın tüm branşlarında hizmet veriyor...



Acıbadem Sağlık Grubu, yeni yılda yepyeni bir hastane sunarak, hizmet halkalarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un hızla gelişen semti Halkalı’da konumlanan Acıbadem Atakent Hastanesi, grubun 17.  ve 60 bin m2’lik kapalı alanıyla en büyük hastanesi. 2 Ocak 2014 tarihinde ilk hastalarını kabul etmeye başlayan Acıbadem Atakent, genel amaçlı bir hastane olarak tıbbın tüm branşlarında hizmet veriyor. Acıbadem Üniversitesi ile afiliasyon sözleşmesi yaparak kısa süre içinde “üniversite hastanesi” olması planlanan Acıbadem Atakent, yurt içi hastalar kadar, sağlık turizmi alanında yurt dışından gelen hastalara da özellikli hizmet vermek üzere konumlandı. 


Özel sağlık sektörünün lider grubu olan Acıbadem Sağlık Grubu, sağlık hizmet zincirine bir halka daha ekledi.  Acıbadem’in 17. hastanesi olarak 2 Ocak 2014 tarihinde kapılarını açan Acıbadem Atakent Hastanesi, 60 bin m2’lik hizmet alanıyla grubun en büyük hastanesi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Acıbadem Atakent, teknik altyapısı, ileri tıp teknolojisi, uzman hekimleri ve hizmet yelpazesiyle İstanbul’da bir referans merkezi olmayı hedefliyor. Aynı zamanda bir “Üniversite Hastanesi” olarak hizmet vermesi planlanan Acıbadem Atakent, bu doğrultuda grubun eğitim sektöründe bir sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkardığı Acıbadem Üniversitesi’nin hastanesi olarak hizmet verecek.


Tıbbın tüm branşlarında hizmet


Genel amaçlı bir hastane olarak konumlandırılan ve tıbbın tüm branşlarında hizmet veren Acıbadem Atakent Hastanesi; Kardiyoloji ve KVC, Nükleer Tıp, Onkoloji branşlarının yanı sıra Girişimsel Kardiyoloji ve Pediatrik KVC bölümleriyle dikkat çekiyor.  

Tanı ve tedavi hizmetinin farklı aşamaları için özel bir mimari ile tasarlanmış Acıbadem Atakent’te toplam 278 yatak ve 10 ameliyathane bulunuyor. Hastanede; KVC Yoğun Bakım Ünitesi’nde 14, Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde 10, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 14 ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde ise 6 yatak mevcut. Anjiyo dahil olmak üzere bir çok ünite tarafından kullanılacak Derlenme Alanında 29 yatak, Kemoterapi alanında ise 30 yatak yer alıyor. 


Ayrı ambulans ve hasta girişleri olan Acil Servis'te resüsitasyon,  cerrahi ve ortopedik girişim odalarına ek olarak; 7‘si yetişkin, 4’ü çocuk ve 1’i izolasyon gereken hastalar için özel müşahede bölümü bulunuyor. Acil servisteki hastaları konsülte etmesi gereken branşlar için bölümün içinde konuşlandırılan muayene odalarıyla, acil hastalara en hızlı şekilde hizmet verilmesi öngörülüyor.


Hasta konforu odaklı mimari 


Küçükçekmece-Halkalı bölgesinde gelişen modern konutlarla mimari bütünlüğün sağlandığı Acıbadem Atakent’te; kullanılan doğal malzeme ve natürel renk seçimleri sayesinde yalınlık ve dinginlik hakim. Geniş ve ferah fiziki alanları, çağdaş mimari konsepti, ileri teknoloji cihazlarla donatılmış altyapısıyla Acıbadem Atakent Hastanesi, hasta güvenliği ve konforu odaklı bir anlayışla hizmet veriyor. Gündüz odaları, lobi ve kafeteryası ile hastalar kadar hasta yakınlarının da konforu düşünülen hastanede bu anlayışı yansıtan 131 adet tek kişilik oda ve 4 adet süit oda bulunuyor.

  



Geri Dön